Breaking news

DNA vrea să închidă Realitatea TV și Antena 3 la comanda lui Ponta și Băsescu

loading...

După ce au trimis în judecată postul de știri Antena 3 pentru înșelăciune, procurorii DNA încep urmărirea penală și pe numele Realitatea TV pe motiv de spălare de bani, bancrută frauduloasă, abuz în serviciu și fals.

realitatea tv - antena 3 - dnaDNA continuă să execute comenzi politice și încearcă să închidă două televiziuni de știri care deranjează primii doi oameni în stat. La comanda lui Băsescu, DNA a făcut dosarul pentru Antena 3 prin care acuză televiziunea de șantaj, iar la comanda lui Ponta, același DNA a fabricat un dosar penal pentru Realitatea TV.

Prima televiziune de știri din România, Realitatea TV, este acuzată de spălarea banilor, complicitate la înșelăciune, bancrută frauduloasă, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor sub forma complicității, a participației improprii sau a tentativei, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

SC „Realitatea Media” SA, în sarcina căreia s-a reținut infracţiunea de spălare a banilor, având în vedere că există date și indicii temeinice că a fost finanțată cu bani proveniți din evaziune fiscală, transferul banilor fiind realizat sub forma unor contracte de împrumut”, se precizează în comunicatul de presă al DNA.

Procurorii efectuează acte de urmărire penală faţă de: Amariței Mirel Mircea, Păcuraru Maricel, Barbu Sorin Ionuț,  Fabian Schwartzenberg, Ionescu Daniela Madi, Hofman Monica, Radu Adrian, Vîlsan Adrian Marian, Bătrînache Tamara, Nadolu Ioana, Neagoe Geraldina și Stăncescu Carmen.

Din probele administrate până în prezent, s-a stabilit că învinuiţii, în cadrul procedurii insolvenţei SC Realitatea Media, au derulat acţiuni infracţionale, inclusiv prin antedatarea contractelor de cesiune, cu scopul de a prejudicia societatea respectivă.
Procurorii au început urmărirea penală şi faţă de persoanele juridice, şi anume: SC „Strategies-Research-Investments” SRL, în sarcina căreia s-au reținut infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată și participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, având în vedere că există date și indicii temeinice potrivit cărora, în favoarea acestei societăți au fost falsificate documente, prin antedatare, pentru a modifica registrul acţionarilor.
Documentele astfel modificate au fost depuse la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București unde s-au formulat cereri de înregistrare a mențiunilor privind schimbarea acţionariatului, în scopul prejudicierii creditorilor SC „Realitatea Media” SA. Cât și pe numele Rovigo SPRL, în sarcina căreia s-a reținut infracţiunea de bancrută frauduloasă, având în vedere că există date și indicii temeinice că societatea a fost folosită pentru înstrăinarea mărcilor Realitatea Media.

Din rezoluția de începere a urmăririi penale a rezultat faptul că există date și indicii temeinice potrivit cărora în cursul anilor 2011 și 2012, învinuiții (aparent acționari majoritari sau acționari minoritari) au derulat acțiuni infracționale pentru influențarea deciziilor în cadrul procedurii insolvenței, în mod direct sau prin persoane fizice ori juridice interpuse, în scopul influențării deciziilor referitoare la SC „Realitatea Media” SA și preluării controlului asupra acestei.

Scopul urmărit de fiecare dintre învinuiții din cauză a fost asigurarea controlului asupra deciziilor luate în cursul procedurii insolvenței, astfel încât să înscrie o sumă cât mai mare în tabelul creanțelor care determina schimbarea componenței Comitetului Creditorilor al societății aflate în insolvență și a numărului de membri.Astfel, din probele administrate în cauză a rezultat că demersurile infracționale au fost derulate pe două paliere:

Pe un palier, demersurile infracționale au fost derulate de un învinuit care, deși avea doar calitatea de persoană interpusă, s-a erijat în patron și a solicitat intrarea în insolvență. Apoi, folosindu-se de persoane juridice ori fizice interpuse, s-a erijat în creditor al SC „Realitatea Media” SA și, sub pretextul finanțării acesteia, prin mărirea succesivă a creanței (prin înscrieri de contracte de cesiune ori facturi fictive în contabilitate) a urmărit să se înscrie în tabelul definitiv al creanțelor cu 52% din totalul creanțelor și a urmărit înstrăinarea mărcilor Realitatea Media.

Potrivit probelor administrate, suma inițială de 5.000.000 euro folosită pentru creditarea SC „Realitatea Media” SA provenea din evaziune fiscală sau din contracte fictive de împrumut.

Pe un alt palier, demersurile infracționale au fost derulate și de alte persoane – acționari minoritari – care, în complicitate cu persoane fizice și persoane juridice, au falsificat, prin antedatare, contracte de cesiune, iar prin interpuși, au înregistrat modificări fictive ale structurii acționariatului pe care le-au depus la Oficiul Registrului Comerțului. Faptele au fost desfășurate în același scop al obținerii unor foloase bănești.

Decizia DNA privind Realitatea TV vine la 17 zile de când procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată a lui Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, Sorin Alexandrescu, Pop Șerban, Matiescu George și Antena 3, pentru că l-au șantajat pe Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata