Breaking news

Directorul Agerpres, Alexandru Giboi, ales secretar general al ABNA-SE

loading...
0 4

Directorul general al Agenției Naționale de Presă AGERPRES, Alexandru Giboi, a fost ales prin vot unanim în funcția de secretar general al Asociației Agențiilor de Presă din Balcani și Sud-Estul Europei (ABNA-SE). Alegerile s-au desfășurat în cadrul Adunării Generale a Asociației, ce a avut loc la Durres, Albania.

alexandru giboi - agerpres - abna - se newsÎn perioada decembrie 2013 – noiembrie 2014, Agenția Națională de Presă AGERPRES a deținut președinția ABNA-SE. Astfel, în cadrul dezbaterilor din Albania, Alexandru Giboi a prezentat raportul de activitate al ABNA-SE, care cuprinde detalii despre schimbarea identităţii vizuale a Asociației, despre noul website www.abnaorg.eu, dar și despre organizarea unui curs de pregatire pentru jurnaliștii din Balcani, în cooperare cu Fundația Thomson Reuters.

ABNA-SE trebuie sa devină cel mai important sprijin pentru jurnaliștii agențiilor membre. ABNA-SE va lua poziții oficiale de sprijin pentru activitatea jurnaliștilor din toată lumea, într-un context dificil, atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere al siguranței jurnaliștilor“, a declarat secretarul general al Asociației, Alexandru Giboi.

Presedinția ABNA-SE a fost preluată de la AGERPRES de către Agenția de Presă Albaneză (ATA), prin directorul general Gezim Podgorica.

Asociația Agențiilor de Presă din Balcani (ABNA-SE) a fost înființată în 1995, cu rolul de a dezvolta cooperarea între agențiile de presă din regiune și de a contribui la consolidarea unui climat de pace, securitate și cooperare în această zonă. ABNA-SE reuneşte 11 agenţii membre cu drepturi depline şi trei agenţii de presă cu statut de observator. Pentru mai multe informaţii despre ABNA-SE, accesaţi noul website www.abnaorg.eu.

Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informaţii echilibrate, cu caracter imparțial, şi de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii şi instituțiile din țară, dar şi cea mai importantă sursă de ştiri despre România, în exterior. Din 1921, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații. Printre serviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de știri tematice, serviciile și arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video și multimedia, cât şi fluxul documentare.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata