Directorul Agerpres, Alexandru Giboi, ales secretar general al ABNA-SE

loading...

Directorul general al Agenției Naționale de Presă AGERPRES, Alexandru Giboi, a fost ales prin vot unanim în funcția de secretar general al Asociației Agențiilor de Presă din Balcani și Sud-Estul Europei (ABNA-SE). Alegerile s-au desfășurat în cadrul Adunării Generale a Asociației, ce a avut loc la Durres, Albania.

alexandru giboi - agerpres - abna - se newsÎn perioada decembrie 2013 – noiembrie 2014, Agenția Națională de Presă AGERPRES a deținut președinția ABNA-SE. Astfel, în cadrul dezbaterilor din Albania, Alexandru Giboi a prezentat raportul de activitate al ABNA-SE, care cuprinde detalii despre schimbarea identităţii vizuale a Asociației, despre noul website www.abnaorg.eu, dar și despre organizarea unui curs de pregatire pentru jurnaliștii din Balcani, în cooperare cu Fundația Thomson Reuters.

ABNA-SE trebuie sa devină cel mai important sprijin pentru jurnaliștii agențiilor membre. ABNA-SE va lua poziții oficiale de sprijin pentru activitatea jurnaliștilor din toată lumea, într-un context dificil, atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere al siguranței jurnaliștilor“, a declarat secretarul general al Asociației, Alexandru Giboi.

Presedinția ABNA-SE a fost preluată de la AGERPRES de către Agenția de Presă Albaneză (ATA), prin directorul general Gezim Podgorica.

Asociația Agențiilor de Presă din Balcani (ABNA-SE) a fost înființată în 1995, cu rolul de a dezvolta cooperarea între agențiile de presă din regiune și de a contribui la consolidarea unui climat de pace, securitate și cooperare în această zonă. ABNA-SE reuneşte 11 agenţii membre cu drepturi depline şi trei agenţii de presă cu statut de observator. Pentru mai multe informaţii despre ABNA-SE, accesaţi noul website www.abnaorg.eu.

Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informaţii echilibrate, cu caracter imparțial, şi de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii şi instituțiile din țară, dar şi cea mai importantă sursă de ştiri despre România, în exterior. Din 1921, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații. Printre serviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de știri tematice, serviciile și arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video și multimedia, cât şi fluxul documentare.

592 0
loading...
No Comment

Lasă un comentariu

*

*