Dinescu găteşte cum n-a văzut Bruxelles-ul, la Politică şi delicateţuri

loading...

În ediţia din 23 martie a emisiunii Politică şi delicateţuri, Mircea Dinescu prepară şi savurează bucate delicioase alături de invitata sa, europarlamentarul Adina Vălean, soţia liderului PNL Crin Antonescu, pe care mărturiseşte că o consideră o persoană discretă şi fină. 

mircea dinescu si adina valeanŞi, cum poetul se simte în bucătărie ca peştele în apă, începe prin a prepara icre de ştiucă aşezate pe felii de ou fiert, sfeclă prăjită şi portocală, iar apoi continuă cu un delicios muşchiuleţ de viţel tras în tigaie, însoţit de rondele de cartofi. Când totul e gata, în cramă, gazda şi invitata sa sunt întâmpinaţi de un profesor de fizică, Nelu Greblă, care şi-a găsit împlinirea în… muzica lăutărească.

Prânzul delicios este stropit cu vin rose şi „condimentat” cu discuţii despre Parlamentul European, rolul femeii în politică, energia regenerabilă şi întrerupt, din când în când, de muzica inedită cântată la acordeon de Nelu Greblă.

Primăvara lui 2014 este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortînd-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru.

1299 0
loading...
No Comment

Lasă un comentariu

*

*