Breaking news

Din Corect, Ruxandra Gheorghe Negrea Vorbește Corect, din 9 martie la TVR 1

loading...

Ruxandra Gheorghe Negrea va prezenta din 9 martie la TVR 1, emisiunea „Vorbește corect”, un fel de continuare a emisiunii ”Corect”.

Ruxandra Gheorghe, Vorbeste corect, TVR 1”Să dedicăm măcar 5 minute limbii române!” este îndemnul realizatorilor noii emisiuni Vorbeşte corect!, pe care TVR 1 o difuzează din 9 martie, de luni până vineri, la 12.35 şi 19.35.

Vorbeşte corect! este îndemnul nostru, adresat tuturor românilor. Într-o epocă în care totul se petrece cu mare viteză, oamenii nu mai au timpul necesar pentru a se informa suficient. Citesc ziare, se uită la televizor, se întâlnesc cu alţi oameni, dar nu mai sunt atenţi la felul cum este folosită limba română de către cei din jurul lor. Şi, de multe ori, nu sesizează că ei înşişi vorbesc incorect”, au motivat realizatorii reluarea proiectului fostei emisiuni Corect.

Echipa care ne-a învăţat mai mult de un deceniu să vorbim Corect (prezentatoarea Ruxandra Gheorghe Negrea şi realizatorii Cristina şi Radu Dănilă) revine cu un format nou: scurt, dinamic şi interactiv. În prima parte, într-un reportaj filmat pe stradă, telespectatorii vor fi provocaţi să găsească greşeala dintr-un text, iar cei care ştiu varianta corectă vor primi premii în cărţi. În premieră, printre intervievaţii Ruxandrei Gheorghe Negrea se vor număra şi persoane publice.

Iar pentru rubrica interectivă a emisiunii, telespectatorii sunt invitaţi să fie „cu ochii, dar şi cu urechile… în patru” şi să semnaleze orice greşeală de limbă română din emisiuni pe care le urmăresc la televizor. Informaţiile care vor face referiri la o anumită greşeală, ziua când a fost sesizată greşeala, ora şi postul de televiziune vor fi trimise pe adresa de e-mail a emisiunii: vorbestecorect@tvr.ro. Acestea vor fi verificate de realizatori şi de consultantul Andreea Dinică  -cercetător ştiintific la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” al Academiei Române – şi explicate, oferind telespectatorilor varianta corectă.

„Mi-aş dori ca emisiunea Vorbeşte corect!  să se constituie şi într-o campanie de promovare atât a limbii române, cât şi a culturii şi identităţii naţionale”, a mai spus Radu Dănilă, realizatorul emisiunii Vorbeşte corect!, care poate fi urmărită şi pe TVR+.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata