Breaking news

Din 16 septembrie, Digi 24 caută ”Responsabili cu Educația”

loading...

Digi 24 demarează din 16 septembrie, o campanie națională intitulată ”Responsabili cu Educația”, prin care urmărește să tragă un semnal de alarmă cu privire la soarta învățământului românesc.

responsabili cu educatiaDe luni, 16 septembrie, din prima zi a noului an şcolar, Digi 24 porneşte o campanie dedicată educaţiei. O campanie altfel, care nu caută nici vinovaţi și nici exemple de elevi eminenţi sau defavorizaţi. O campanie care caută soluții, pentru că noi, toți,  suntem „Responsabili cu educația”.

Școala românească agonizează între extreme. Vorbim despre elevi geniali sau despre copii defavorizați.

De restul, cei mulți, ne amintim doar la sesiunile de bacalaureat sau la început de an școlar, când toate camerele de filmare se îngrămădesc în fața școlilor neterminate sau pe coșurile de cumpărături ale părinților prin supermarketuri.

Când atenția autorităților sau a societății civile se îndreaptă și ea spre extreme, uitându-i pe cei care vor fi peste ani România reală, Digi 24 lansează o întrebare incomodă: “Tu ce faci pentru copilul tău?”.

Sub sigla celei mai de ample campanii de până acum realizată de către Digi24, „Raport de ţară”, singura televiziune de ştiri care emite în format full HD  face un exerciţiu de implicare a comunităţii în rezolvarea problemei spinoase a educaţiei.

Responsabili cu educaţia” la Digi24 în două ediții speciale, luni și vineri, vor fi Cosmin Prelipceanu, Sanda Nicola şi Dan Suciu. Luni, de la ora 20.00, la Jurnal de seară, Cosmin Prelipceanu dezbate subiecte spinoase, la finele primei zile de școală.

Vineri, de la ora 20.00, Sanda Nicola, Dan Suciu și Cosmin Prelipceanu, alături de invitații lor, trag concluziile celor 5 zile dedicate educației la Digi 24.

De asemeni, jurnalele de știri Digi 24 vor difuza, in editiile speciale dedicate campaniei „Responsabili cu educația”,   reportaje care vor vorbi despre calitatea actului didactic, lipsa finantarii şi modele de succes ale unor şcoli care au depăşit problema banilor, coerenta din sistemul de învăţământ, siguranta in scoli, calitatea si eficienta scolii ca business, lipsa programelor de sustinere comunitara sau incapacitatea sistemului de a gestiona transformarile datorate varstei, care au urmari in performanta scolara.

Timp de 5 zile Digi 24 încearcă să îi convingă pe telespectatori că toţi sunt „Responsabili cu  educația”.

Este o campanie de constientizare a comunităţii, o modalitate de a evidenţia solutiile pe care comunitatea le poate găsi unor probleme pe care sistemul de stat eşuează să le rezolve.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata