Breaking news

Digi 24 vrea să schimbe stilul de prezentare al știrilor tv din România

loading...

Digi 24, noua televiziune de știri ce se va lansa pe piața media din România, în luna martie, vrea să schimbe conceptul știrilor tv și să ofere o alternativă la ceea ce există în prezent pe piață.

Cu aparatură de emisie integrală HD, Digi 24 nu va face rabat de la calitate, atât din punct de vedere tehnic cât și editorial. Conceptul știrilor Digi 24 prevede ca informația furnizată telespectatorilor să se distingă prin profesionalism, imparțialitate, acutatețe și importanță.

Subiectele senzaționale, știri despre viața persoanelor publice, despre vrăjitorii și violențe extreme nu își vor găsi loc în jurnalele Digi 24.

Știrile vor deveni Breaking News doar dacă sunt de importanță majoră, gen, demisia primului ministru, a Președintelui României, sau decesul unei persoane publice sau a unui fost președinte.

Jurnaliștii Digi 24 nu au voie să își exprime păreri personale sau să emită supoziții cu privire la un subiect. Știrile trebuiesc prezentate într-un mod cât mai neutru și fără a da verdicte au sentințe.

Și toate astea, pentru că actualele televiziuni de știri au derapat în zona comentariilor şi analizelor politice, deturnând sensul știrilor și chiar al ideii de Breaking News.

Unul din atuurile pe care le va avea Digi 24 vor fi știrile sportive. Faptul că are în trust numai puțin de trei canale de sport, va avea asigurat în acest sens cele mai bune informații din domeniul sportului.

Într-un cuvânt, Digi 24 nu vrea să prezinte telespectatorilor știri tabloidizate, în speranța că va atrage publicul sătul de astfel de știri furnizate zilnic de celelalte televiziuni existente pe piața media românească.

În prezent se lucrează intens la amenajarea studiourilor de știri din zona Hotelului Marriot, unul din studiouri fiind aproape gata, se rebrănduiesc mașinile cu care echipele de filmare merg pe teren, cât și carele de transmisii live și se pregătesc să intre în linie dreaptă pentru lansarea națională din luna martie 2012.

 

 

loading...
2 Comentarii
  1. Andocar spune

    Mda, sa speram ca asa va fi. Digi 24 tot si-a amanat debutul pe piata media de la noi, de anu’ trecut trebuiau sa inceapa, bine ei se antreneaza pentru liga campionilor de ceva vreme, emit la perete, am fosti colegi care lucreaza acolo. Problema e ca cu amanarile astea a plecat si Stege care ea directorul general, din cate stiu. Intradevar stiristii de la noi, fac din tantar armasar, am lucrat si eu la cele doua prime televiziunii de stiri Antena 3 si Realitate. Si asa e faceam beaking news la orice balarie de stire. Sper ca sab fie ceva diferit, cei de la digi au dovedito prin canalele de sport, care intradevar prezinta si altceva decat cancanuri ieftine din sport. Per ansamblu’ compania RCS-RDS este una serioasa care isi respecta clientii.

  2. Catalin spune

    Ce sa spun, m-am spart de ras, eu cred ca Digibase,digifaliment sau digi24 toate sunt corecte o sa faca de ras cnn, bbcnews, euronews si romanesti: antena3 Am glumit!!!! o sa faca de ras poate doar tvrinfo, poate. CEA MAI BUNA LANSARE, AR FI SA NU SE MAI LANSEZE, CA DE BASISTI SUNTEM NAPADITI PE TOATE POSTURILE EXCEPTAND ANTENA3. EU LE UREZ FALIMENT CU STRIGATURI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata