Breaking news

Digi 24 renunță la colaborarea cu jurnalistul Cristi Citre

loading...

Digi 24 a decis să încheie colaborarea cu jurnalistul Cristi Citre, după ce acesta a postat mai multe mesaje critice pe pagina sa de facebook, la adresa premierului Victor Ponta.

cristi citre - digi 24Cristi Citre, unul dintre reporterii cu greutate din cadrul Departamentului Politic al Digi 24, și-a încetat colaborarea cu postul de știri, din cauza unor postări pe contul său personal de facebook, la adresa lui Ponta.

Jurnalistul Cristi Citre a declarat pentru exclusivNEWS.ro că nu i s-a indicat postarea de pe facebook care a deranjat și că decizia lui Cosmin Prelipceanu de a înceta colaborarea, din cauza criticii la adresa lui Ponta, i se pare o îngrădire a libertății de exprimare.

Nu mi s-a indicat postarea, dar luni am pus două postări și marți încă una. În rest n-am pus pentru că abia luni mă întorsesem din concediu. Acum mă aflu în preaviz de 15 zile până la finele lunii. Așa cum am mai spus, mi se pare o încălcare a dreptului la libera exprimare garantat de Constitutia României (art 30)”, a declarat Cristi Citre pentru exclusivNEWS.ro.

Mai are cineva vreun dubiu că omul e bolnav, nesimţit şi fără discernământ? Că îşi bate joc, că îţi rade în faţă, că te minte fără să clipească? După ce azi la Cotroceni îşi curată scamele de pe sacou şi îşi dădea ochii peste cap de plictiseală, după ce că a dovedit că este un habarnist total în materie de economie, iată ce declara Victor Ponta (la RTV, of course):„L-am văzut nervos, transpirat, roşu la faţă. La aşa zisele consultări de la Cotroceni, Traian Băsescu a dovedit că nu stăpâneşte termenii economici. E o catastrofă” Eu îl cunosc foarte bine pe domnul Băsescu şi ştiam că astăzi mă va evita şi că va încerca să îşi canalizeze atenţia spre doamna Petrescu. I-am spus şi înainte că nu are curaj să vorbească cu mine (…) Dar a făcut faţă foarte bine şi a răspuns argumentat”, a scris Cristi Citre, pe pagina sa de facebook în data de 14 iulie 2014.

Postarea cu pricina  a deranjat conducerea editorială a Digi 24, care a decis să încheie colaborarea cu jurnalistul Cristi Citre.

Digi24 rămâne consecvent principiilor jurnalismului echidistant şi se bazează pe toţi membrii echipei pentru respectarea acestor standarde. Ne vom despărţi de oricine nu împărtăşeşte valorile în care noi credem – echilibru, echidistantă, imparţialitate. Credem şi în civilitate. În numele ei şi al aerului respirabil pe care ar trebui să-l emane media din România, Digi24 se delimitează de jignirile aduse în spaţiul public oricăror persoane, fie că este vorba despre politicieni sau nu. Considerăm că libertatea de exprimare include întotdeauna şi respectul”, a declarat Cosmin Prelipceanu pentru exclusivNEWS.ro.

Prins la mijloc în scandal, premierul Victor Ponta i-a trimis un SMS lui Cristi Citre în care precizează: Îmi pare rău, nu am văzut nimic din ce ați scris despre mine, nu m-a supărat niciodată nimic în ce va privește, nu am vorbit în viața mea cu cineva de la Digi sau din altă parte despre dvs și nu am discutat cu Dl Prelipceanu sau alt șef al postului de foarte mult timp. Îmi asum acest lucru și puteți să folosiți acest sms, deoarece este incorect ca cineva să se folosească de numele meu și este incorect să fiți dezinformat de cineva (care probabil are alte motive să vă sancționeze)! Vă stau la dispoziție pt orice alt detaliu.

Jurnalistul i-a răspuns premierului Ponta, tot printr-un SMS: Domnule prim-ministru, îmi pare rău că numele dvs a fost invocat în această situație. Vă asigur că eu nu v-am invocat în niciun fel și nici că din cauza dvs s-ar fi întâmplat ceea ce s-a întâmplat.

Cristi Citre nu era angajat cu contract de muncă la Digi 24, ci colabora cu postul de știri în baza unui contract pe drepturi de autor pe o perioadă nedeterminată de timp. În mod legal, în baza acestui tip de contract, Digi 24 putea solicita oricând încetarea colaborării cu jurnalistul Cristi Citre, fără să invoce și motivul.

În perioada cât a lucrat la Digi 24, Cristi Citre a fost reporter la departamentul Politic și în 2013 a realizat și emisiunea Cultura Politică.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata