Breaking news

Digi 24 ar putea fi preluat de toți operatorii de cablu din România

loading...

Digi 24, canalul de știri al companiei de cablu RCS&RDS, vrea să intre în lista must carry, cu posturile care sunt preluate în mod automat de către toți operatorii de cablu din România.

raport de tara la digi 24La doi ani de la lansare, Digi 24 s-ar putea vedea în toată țara, pe toți operatorii de cablu din România. Reprezentanții RCS&RDS au depus un dosar la CNA, prin care demonstrează datele de audiență reușite în anul 2013. Potrivit acestora, media audienței per zi a Digi 24 în 2013 a fost de 0,12%, adică în medie pe minut, la postul de știri s-au uitat 25.000 de români.

Aceste date de audiență plasează Digi 24 în top 13 posturile libere la retransmisie, peste canalele Kiss TV, Mynele, GSP TV, Trinitas, UTV și Național 24.

În acest clasament nu intră canalele publice ale TVR(TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR HD și TVR News), și nici posturile pe bani precum Pro TV, Acasă, Sport.ro sau Discovery Channel.

CNA trebuia să anunțe azi, 1 februarie, lista cu televiziunile care intra în categoria must carry. Însă acest lucru a fost amânat, întrucât în ședința de joi, membrii CNA nu s-au pus de acord cu privire la numărul canalelor care să fie incluse pe această listă. Au fost vehiculate două variante de liste, una cu 20 de canale și alta cu 30 de canale.

Radu Călin Cristea ar fi propus o variantă doar cu 10 televiziuni care să fie preluate în mod obligatoriu de toți operatorii de cablu, dar care are șanse minime de a trece.

Astfel că pentru prima dată, un canal al RCS&RDS, în speță Digi 24, se va prinde în toată țara, nu doar de către abonații companiei de cablu a lui Tesari, care are o acoperire de circa 60% prin RCS&RDS și platforma de satelit Digi TV.

Digi 24 s-a lansat pe 1 martie 2012, fiind în prezent cel mai modern canal de știri din România cu stații locale la: Timișoara, Iași, Craiova, Constanța, Cluj, Brașov și Oradea.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata