Breaking news

Delia, Margherita din Clejani, Giani Kiriță și Speak spun „Poftiți pe la noi!” din Șopârlița

loading...

Delia, Margherita din Clejani, Giani Kiriță și Speak lasă Bucureștiul pentru câteva zile și se mută la Șopârlița, acolo unde nea Mărin are mare nevoie de ajutor pentru a susține un ansamblu de călușari foarte talentați. Copiii, proveniți din familii cu posibilități financiare reduse, sunt foarte muncitori, dar au nevoie de costume și încălțări pentru a duce tradiția mai departe.

delia - poftiti pe la noiDeși ansamblul „Cununa” a fost înființat în 2012, tinerii, conduși de un coregraf pasionat și hotărât, au reușit să iasă în evidență și să câștige numeroase premii. Printre călușari se află și Cătălin, un băiețel de doar 10 ani ai cărui părinți nu au nici măcar ajutor social. Deși lucrează cu ziua pe unde găsesc, ei se descurcă foarte greu și nu de puține ori, cei 50 de lei necesari lunar pentru tratamentul băiatului, care este anemic, reprezintă o avere. Casa în care locuiesc este foarte veche, are mai bine de 100 de ani, iar apa se infiltrează peste tot. Cu toate acestea, Cătălin este muncitor, învață bine și merge cu drag la toate repetițiile ansamblului.

Pentru ei, cele patru vedete de săptămâna aceasta vor munci și vor organiza un spectacol caritabil, pentru a strânge cât mai mulți bani.  Cum cu nea Mărin șef nu prea rămâne timp de socializare, vedetele nici nu apucă să ajungă bine în Sopârlița, că imediat sunt puse la treabă. Delia și Margherita cară cot la cot cu bărbații, merg cu căruța să facă rost de lapte și brânză, ajung într-o fermă de văcuțe, merg la cumpărături și vopsesc gardul. Dacă Delia are o colecție întreagă de momente în care nea Mărin a alergat-o cu nuiaua, Margherita se află la prima întâlnire cu el și cu pasiunea lui nebună pentru muncă.

„Nici la sală n-am ridicat în viața mea atâtea greutăți. N-am muncit niciodată, n-am ridicat nici măcar un pai”, declară sincer Margherita. Cântăreața va fi însă foarte impresionată de povestea ansamblului de călușari și de a lui Cătălin, în mod special, așa că nu va crâcni decât în glumă atunci când nea Mărin îi va da sarcini peste sarcini.

Ca de obicei, nimeni nu scapă nealtoit, pentru că, așa cum bine observă Speak, nea Mărin găsește mereu prilej pentru o „atenționare” caracteristică. „Am momente când îmi vine să-i dau una”, declară Speak. De altfel, artistul va prinde frică de nea Mărin și va sta tot timpul în gardă, așteptându-se să fie lovit din senin.

Mihai Petre vine să îl ajute pe nea Mărin cu organizarea spectacolului caritabil

Dacă pentru trudă erau pregătite, vedetele află că trebuie să se antreneze și pentru spectacolul caritabil de la finalul ediției, prin intermediul căruia vor mai strânge niște bani pentru cei care au atât de multă nevoie de ei. Neobosit ca de obicei, nea Mărin pare mai în formă ca oricând la finalul unei zile de muncă, decis să îi învețe pe toți patru să danseze. Gazda emisiunii își dă însă seama că are mult prea multe responsabilități pe umeri, așa că hotărăște să lase organizarea preselecțiilor pentru evenimentul caritabil în seama unui om de încredere: Mihai Petre. Acesta va urmări o serie întreagă de talente locale și va decide cine va face parte din spectacol, dovedindu-și încă o dată firea perfecționistă.

„Pe Mihai l-am rugat eu să vină să mă ajute pentru că știam că este foarte mult de lucru, atât în sat, cât și pentru spectacol. El trebuie să se ocupe de preselecții”, declară nea Mărin.

Zis și făcut, doar că Mihai își dă seama că pentru un eveniment de o oră și jumătate trebuie să găsească multe numere bune.

„Important e să găsim niște momente cu care să facem acest spectacol. Trebuie să fac o preselecție de talente locale. Nu e ușor”, declară el.

”M-am hotărât să merg la Școala Populară de Artă și la Liceul de Muzică”, spune Mihai Petre, aflat în căutarea unor oameni talentați cu ajutorul cărora să strângă cât mai multe fonduri.

Cum și vedetele trebuie să se integreze în acest tablou, nea Mărin ține morțiș să îi învețe să danseze. Bineînțeles, după o zi întreagă de muncă grea, spre disperarea lor, care nu vor altceva decât să se odihnească. Supărați că nea Mărin a scos untul din ei, Speak și Giani îi pun la cale o farsă: vor să îl păcălească în puterea nopții că e deja 6 și că trebuie să se trezească. Nea Mărin însă are un ceas biologic pe care se bazează întotdeauna și îi surprinde el pe cei doi. Ce face, luni, de la 20:30, la Antena 1.

giani chirita - margherita

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata