Breaking news

De Paști, trei zile de ediții speciale ale emisiunilor Digi 24

loading...

La Digi24 Sărbătorile Pascale aduc “Lumina în oameni”. Prin ediţiile speciale ale emisiunilor televiziunea de ştiri full HD aduce pe micul ecran poveştile impresionante ale unor oameni care prin credinţă, bunătate şi dăruire schimbă lumea în care trăim.

digi 24 - pasteSâmbătă şi duminică, de la ora 08.30, “Jurnalul pentru copii” îmbracă haine de sărbătoare. Oameni speciali îşi spun poveştile.  Gabriela Szabo vorbeşte despre importanţa miscării, fiicele lui Ilie Năstase joacă tenis alături de tatăl lor, Sandra Izbaşa  dezvăluie că va reveni în gimnastică iar Principesa Margareta merge la fundaţiile caritabile pe care le-a înfiinţat în România şi îşi petrece timpul cu cei mici.

Luca Niculescu si Cristina Cileacu, echipa “Paşaportului diplomatic”,  au plecat pe urmele ortodoxismului, până la origini. În ediţiile speciale, difuzate sâmbătă şi luni de la ora 22.30 şi filmate la Ierusalim şi Cisiordania,  Digi24 difuzează un documentar filmat în  cetatea veche a Ierusalimului şi în locurile sfinte. Ghizii lui Luca Niculescu sunt părintele Luc Pareydt, diplomat francez şi cleric, şi jurnalista Marie Armelle Beaulieu. Maica Nicolaida de la biserica românească de la Ierusalim spune povestea focului sacru. Luni, la “Paşaport diplomatic”, vin liderii religioşi ai celor mai mari două comunităţi din Ierusalim, Rabinul şef al Ierusalimului, Aryeh Stern şi Muftiul şef al Ierusalimului, Muhammad Ahmad Hussein.

Emisiunea “Imparţial” are şi ea o ediţie specială dedicată…obsesiei pentru fericire la români. ,,Paşti fericit” este una dintre urările pe care le auzim cel mai des în ziua de Paşti. Poate fi Paştele altfel decât fericit? Luca Niculescu si invitatii sai, psihologul Mihaela Minulescu, antropologul Vintilă Mihailescu şi teologul Teodor Baconschi încercă să dea răspuns la această întrebare, duminică, de la 20.10.

La “Bonton” Dana Gonţ prezintă portetele celor care poartă lumina în interior. Solomon Marcus, unul dintre pionierii lingvisticii matematice,  Pera Bulz, taragotistul din Munţii Apuseni declarat de UNESCO „Tezaur uman viu” sau  Marian Cojocaru , poliţist în trupele speciale ale Ministerului de Interne si fost campion naţional la motociclism sportiv, sunt doar câţiva dintre cei care sunt exemple de curaj, credinţă şi generozitate.

În ziua de Paşti emisiunea “Ca-n filme” abordează un subiect special, povestea Mantuitorului, în cinema-ul de azi. Cum este oglindita ea si cum se vede crestinismul la cinema aflam duminica, de la 16.20. Adrenalina şi cai putere au locul lor în emisiunea La volan, chiar şi în zi de Sărbătoare. De Paşti, de la 10.30,  Ana Cristina Calin, VJ Liza Sabau de la UTV şi  Speak au făcut instrucţie pe un tanc de producţie românească.

Cultura ocupă şi ea un loc de cinste în programul special al Digi24 dedicat Sărbătorii Pascale. Sâmbătă,11 aprilie, la Digicult, vorbim despre credinţa înainte şi după 1990.  Doua generaţii vorbesc despre credinţă, valori creştine şi instituţia bisericii. Şi, cum nu se poate sărbătoare fără o masa copioasă,  Marius Tudosiei găteşte, la “Sănătatea în bucate”,  o străveche reţetă haiducească.

Superjurnalul” de duminică seara, de la ora 21.00, combină umorul smerit şi comedia politică. Toni Grecu şi super reporterii vorbesc despre pensiile nesimţite care revin în Parlament şi despre cum se relaxează preşedintele pe plajă în Portugalia. Jojo ne vorbeşte despre moda grăsuţelor şi despre pisici incredibile pe net, iar reportajul săptămânii îl prezintă pe românul care salvează găini şi le dă o noua şansă în viaţă, transformându-le din găini de fermă exploatate în găini de curte odihnite şi fericite. Invitatul virtual al emisiunii este eliberatul Gigi Becali renăscut, reformat şi mântuit.

De Paşti, la Digi24, Lumina e în oameni”.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata