Breaking news

De Paşte, Horia Vîrlan le recomandă românilor, drobul de pasăre

loading...

Horia Vîrlan, expertul jurat de la unicul show culinar cu copii, „Junior Chef” le recomandă românilor o reţetă specială de drob, diferită faţă de cea clasică, dar extrem de gustoasă.

horia virlan - drob de pasteJuratul mărturiseşte că este întrebat frecvent care sunt preparatele potrivite pentru masa de Paşte, care să nu fie clasice, dar să aibă, totuşi, ceva tradiţional.

Horia spune că nu ai cum să dai greş cu drobul de pasăre în aluat, la masa de Paşte.

Drob de pasăre în aluat

Ingrediente: 400 g aluat de tartă, 2 ouă + unul pentru uns drobul, 150 g de costiţă de porc,fără os şi fără şorici, 250 g de ficăţei de pasăre, 300 g de piept de pui,fără piele şi dezosat, 1 de pachet de unt, O legătură de ceapă verde, Un morcov mic curăţat, O ceapă mică, O lingură de pătrunjel tocat, O lingură de mărar tocat, O lingură de ulei de floarea soarelui, Un vârf de cuţit de rozmarin uscat, O lingură de sare și o linguriţă de piper negru măcinat

1,3 kg de aluat de tarta: 800 g de făină albă de cozonaci, 2 pachete de unt, 2 ouă, 2-3 linguri de apă foarte rece, Un varf de cuţit de sare

1 Folosind o sită deasă, cerneţi intr-un bol mărişor făina. Imediat după aceea tăiaţi untul cubuleţe cu latura de 1,5 cm, iar apoi bateţi uşor ouăle intr-un bol mic.

2 Puneţi cubuleţele de unt şi sărea peste făină şi, folosind varful degetelor, incorporaţi untul in făină. Această operaţiune vă poate lua aproximativ 6- 7 minute, dar şi mai mult dacă untul este foarte tare. Important este să “lucraţi” untul pană cand aspectul compoziţiei devine “nisipos”.

3 In acest moment adăugaţi apa şi ouăle bătute, frămantand uşor aluatul. Atenţie la ouă! S-ar putea să nu aveţi nevoie de toate1

4 Consistenţa aluatului, cand este gata, trebuie SĂ NU FIE ELASTICĂ. Inveliţi aluatul in folie alimentară şi introduceţi-l pentru 30 de minute in frigider.

Mod de preparare:

1 Spălaţi şi curăţaţi de pieliţe ficăţeii şi spălaţi pieptul de pui.

2 Tăiaţi costiţa în fâşiuţe, pieptul de pui în cuburi, iar ficăţeii de pasăre în bucăţi mari.

3 Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o bucăţi, apoi radeţi morcovul.

4 Încingeţi cuptorul la 170°C, apoi ungeţi o tavă de chec cu puţin unt Folosind un sucitor, întindeţi aluatul .astfel încât să formaţi un dreptunghi ce poate fi aşezat în formă de chec şi să mai rămână margini.

5 Încingeţi o crăticioară cu untul rămas şi sotaţi la foc domol costiţa, apoi adăugaţi ceapa verde şi morcovul; după 2-3 minute adăugaţi pieptul de pui, iar mai apoi ficăţeii. Continuaţi până când ficăţeii s-au rumenit uşor, dar încă mai au puţin sânge în interior.

6 Lăsaţi soteul să se răcească timp de câteva minute, apoi amestecaţi-l cu ouăle bătute, verdeaţa tocată şi condimentele.

7 Introduceţi foaia de aluat în formă, în aşa fel încât să rămână margini ce vor acoperi umplutura, apoi umpleţi forma cu soteul de pui şi acoperiţi cu marginile de aluat rămase. Ungeţi cu ou bătut şi înţepaţi cu o furculiţă, din loc în loc, pentru a lăsa drobul să “răsufle”. Coaceţi drobul 35-40 de minute, apoi verificaţi-l cu o scobitoare dacă este gata. Scoateţi-l din cuptor şi lăsaţi-l să se răcească în formă.

8 Serviţi drobul de pui cu smântână alături.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata