Breaking news

Daniel Călin, reporter Antena 3, agresat de un agent de la Poliția Locală Sector 2

loading...

Jurnalistul Daniel Călin, reporter la postul de știri Antena 3, a fost agresat duminică, în fața sediului Poliției Locale Sector 2, de către un agent de poliție.

Daniel CalinEchipa de filmare a Antena 3 a mers duminică la sediul Poliției Locale Sector 2 pentru a realiza un material despre polițistul care a fost filmat zilele trecute în timp ce cerea șapgă pentru a anula o amendă de parcare.

Când a văzut echipa de filmare de la Antena 3, polițistul, care se afla la punctul de control al Sediului Poliției Locale Sector 2, i-a luat telefonul mobil, l-a bruscat, împins și îndepărtat din curtea instituției.

În ajutorul polițistului au mai sărit și alți doi agenți care la fel l-au împins afară din curtea poliției locale.

Reporterul Daniel Călin a povestit ce s-a întâmplat la Poliția Locală, într-o intervenţie telefonică la News Magazine: Am încercat să intru în instituţie, să iau o reacţie de la conducere. M-am prezentant şi mi s-a spus că nu pot să intru în instituţie. Domnul ofiţer de la poartă a spus că nu se poate, m-a tot refuzat, fără să fie clar de ce nu am voie. Am scos telefonul şi am încercat să înregistrez reacţia lui. S-a enervat, a ieşit din ghereta lui, mi-a luat telefonul şi mi-a spus că nu am voie să filmez şi să şterg filmuleţul. Şi l-aş fi şters, doar că telefonul nu era la mine, era la el. A chemat şi un echipaj care m-a luat pe sus de pe stradă. Eu am sunat la 112 şi am raportat incidentul şi mi s-a spus că vor sesiza Poliţia Locală Sector 2. Într-un final, după insistenţele unor colegi, ofiţerul mi-a returnat telefonul.

După acest incident, Primăria Sectorului 2 a emis un comunicat de presă în care a precizat că doi agenți de poliție implicați în agresarea jurnalistului, au fost sancționați. Numai că directorul Poliției Locale Sector 2 spune că doar unul din polițiști  a fost demis.

O echipă de redactori ai Antena 3 s-a prezentat la sediul Poliţiei Locale Sector 2 pentru a cere nişte informaţii. Agentul de la punctul de control nu a dat dovadă de profesionalism şi a bruscat echipajul. Există o procedură, el nu a respectat-o şi am dispus desfacerea contractului de muncă, pe loc. Dumnealui cred că nu şi-a însuşit bine procedura noastră. Şi-a depăşit atribuţiile şi a procedat exact cum nu trebuia. Din acest motiv l-am şi demis”, a declarat la Antena 3, Dobrilă Aurel, director Poliția Locală Sector 2.

Poliţistul care l-a agresat pe Daniel Călin, este cel care a intermediat șpaga pe care un coleg de-al lui i-a cerut-o unui reporter de la TVR o șapgă de 350 lei ca să-i anuleze o amendă de parcare de 1500 lei. Dorina Florea, reporter la TVR a negociat telefonic șapa cu polițistul dar a înregistrat convorbirea. Jurnalista a depus plângere la Directorul Poliției Locale Sector 2.

După mai multe neconcordanțe în comunicare, la Primărie și Poliției, s-a precizat faptul că ambii polițiși, atât cel care a agresat reporterul Antena 3 și care a intermediat șapga dar și cel care i-a cerut mita reporterei TVR, au fost demiși.

loading...
1 Comentariu
  1. bizim spune

    ai dracu popandai…se cred cel putin la sri dar ei abia au liceul terminat ..nici macar nu cunosc legine pe care ei ar trebuii sa le respecte:)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata