Cum era de Paşti în Epoca de aur

loading...

În prima zi de Paşti, românii întâmpinau sărbătoarea după tradiţia din strămoşi, având pe masă ouă roşii, miel şi vin. În a doua zi, intrau pe porţile fabricilor în schimbul programat. Un nou episod „Adevăruri despre trecut” se vede la TVR 1 şi TVR+ pe 15 aprilie, de la ora 14.30.

La masa de PastiÎn arhiva TVR de dinainte de 1989, sărbătorirea Paştelui n-a lăsat urme ,,oficiale”. Ca într-o zi oarecare a anului, se difuzau ştiri şi comentarii despre plan şi producţie sau despre competiţii artistice şi sportive.

Marea sărbătoare a Învierii fusese exclusă din discursul public. Cu toate acestea, oamenii o celebrau: în prima zi de Paşti întâmpinau sărbătoarea după tradiţia din strămoşi, având pe masă ouă roşii, miel şi vin. Cum făceau rost de produse … asta era o adevărată artă a acelor vremuri.

Luni, însă, în a doua zi de sărbătoare, oamenii muncii intrau pe porţile fabricilor în schimbul programat, căci, regimul de muncă nu suporta schimbări.

Despre cum era pentru români Sărbătoarea Învierii în anii Epocii de aur aflăm la ediţia de sâmbătă, 15 aprilie, a seriei Adevăruri despre trecut.

 

230 0
loading...
No Comment

Lasă un comentariu

*

*