Breaking news

Conducerea TVR la un pas de schimbare

loading...

Comissile de cultură ale Parlamentului au respins raportul de activitate al Televiziunii Române pe 2008, ceea ce e chivalează cu demiterea întregii conduceri al TVR cu tot cu director general și cu consiliu de administrație.

turnTVRComisiile pentru Cultură din Camera Deputaţilor şi Senat s-au reunit, miercuri, într-o şedinţă comună pentru a analiza raportul de activitate al TVR pe anul 2008. Raportul a fost discutat în absenţa preşedintelui-director general al SRTv, Alexandru Sassu, dar şi a parlamentarilor PSD. Totodată, singurul parlamentar PNL prezent la şedinţă, Gheorghe-Mirel Taloş, a plecat de la dezbateri.

Ca variante de înlocuitori ai lui Sassu, în PDL se vehiculează numele actorului Florin Călinescu şi al jurnalistei Andreea Pora, ambii susţinători ai lui Traian Băsescu în campania pentru prezidenţiale.  Schimbarea lui Sassu, la care PDL visează de mai bine de un an, a fost una din priorităţile fixate după revenirea la putere.

În urma votului, 15 senatori şi deputaţi au votat împotriva amânării raportului. Ulterior, toţi parlamentarii PSD au ieşit de la şedinţa Comisiilor.

Tot ieri, comisiile au avizat favorabil, cu felicitări, raportul SRR ca şi pe cel al Agerpres. Mandatul conducerii SRR a expirat oricum, astfel că actuala putere poate opera înlocuiri după data de 31 martie.

Raportul TVR urmează să intre în plenul Parlamentului. Dacă va fi respins, întregul Consiliu de Administraţie al TVR va fi înlocuit. Articolul 46, alin. 7 din Legea 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea SRTV prevede că “respingerea de către Parlament a raportului anual atrage demiterea, de drept, a consiliului de administraţie respectiv”.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata