Breaking news

Conchita Wurst a câștigat Eurovisionul grație voturilor publicului

loading...

Conchita Wurst, din Austria, a câștigat concursul Eurovision 2014, grație voturilor publicului, întrucât juriile naționale au penalizat-o din greu.

austria castiga eurovision 2014Femeia cu barbă a fost pe primul loc la televot în opt țări: Finlanda, Germania, Malta, Portugalia, Slovenia, Suedia, Elveția și Olanda.

Pe locul doi la televot a fost în nouă țări: Armenia, Franța, Grecia, Ungaria, Israel, Italia, Norvegia, România și Spania. Cea mai slabă clasare la televot a Conchitei Wurst a fost în Estonia, locul opt.

Graham Norton, comentatorul Marii Britanii a sesizat și el faptul că austriaca a câștigat Eurovisionul pe mâna publicului: Este posibil ca juriile să-i fi opus rezistență, considerând probabil că este un personaj cu totul atipic, dar Conchita a atins inimile oamenilor.

Pe primul loc la juriu a fost în: Finlanda, Suedia, Slovenia, Elveția, Olanda, Grecia, Irlanda, Israel și Lituania.

În cinci țări a fost pe primul loc atât la televot cât și la juriu: Finlanda, Slovenia, Suedia, Elveția și Olanda.

Însă a fost arsă rău de tot de juriile din Armenia (locul 24), Azerbaidjan (locul 24), Belarus (locul 23), Muntenegru (locul 17), Polonia  (locul 17), Macedonia (locul 14), San Marino (locul 14), Germania  (locul 11), Letonia (locul 10), Malta (locul 9), Ungaria (locul 8) și România  (locul 7)

În Spania a fost pe doi și la televot și la juriu, Belgia și Marea Britanie a fost pe 3 și la televot și la juriu.  În mod surprinzător Austria a fost pe locul patru atât la juriu cât și la televot în Moldova. Iar Georgia a clasat-o pe Conchita Wurst locul doi.

Reprezentanta Austriei s-a impus în cele din urmă cu 290 de puncte, iar peste 60% din total a fost adus de televoting.

După o pauză de 48 de ani, Austria a câștigat a doua oară concursul Eurovision.  Udo Jürgens cu piesa Merci, Chérie” a câștigat Eurovisionul în anul 1966.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata