Breaking news

Columna lui Traian, pe coperta Revistei National Georgraphic

loading...

Revista National Geographic prezintă pe prima pagină a numărului din luna aprilie, Columna lui Traian.

national geographicÎnaltă de 38 de metri, tăiată în marmură, decorată cu o friză spiralată cu 155 de scene sculptate minuțios, uimitoarea Columnă a lui Traian își spune întreaga poveste romană și românească în paginile revistei National Geographic și în posterul gratuit din ediția de aprilie.

În aprilie, National Geographic le-a pregătit cititorilor un material excepțional – Columna lui Traian se dezvăluie cu toate detaliile ca un jurnal de război care veghează asupra Romei. Cititorii au acum Columna lui Traian acasa pentru ca revista contine un poster gratuit cu istoria constructiei acesteia.

Povestea sculptată cu minuțiozitate, cu 2662 de figuri în 155 de scene e ca o bandă desenată antică. Lucrătorii au scos marmură din Carrara de astăzi, apoi au transportat-o cam 400 km până la șantierul din Roma.

Columna a fost ridicată în mai puțin de șapte ani. Tehnologia este atât de precisă, încât columna stă în picioare de aproape două milenii. Se crede că Apollodor din Damasc, arhitectul Forumului lui Traian, a proiectat și Columna.

Cu aurul si argintul prădate din Dacia s-au construit Forumul și Columna lui Traian, schimbând peisajul Romei.

Posterul Columna lui Traian este un proiect realizat pentru National Geographic România cu sprijinul ROM – dulce românesc.
Află mai multe despre ceea ce ne place să credem că este “certificatul de naștere în piatră al poporului român” din ediția de aprilie a revistei National Geographic.

De 127 de ani NG reprezintă un reper în lumea fotojurnalismului. Cu peste 60 de milioane de cititori lunar, care urmăresc 40 de ediţii internationale, National Geographic este a treia cea mai citită revista din lume. National Geographic, revista dedicată ştiinţei, explorărilor şi aventurii, conectează curioşii de pe întreaga planetă, ajutându-i să-şi împlinească visele.

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata