Breaking news

CNA, executat silit de Antena 3, din cauza emisiunii lui Mircea Badea

loading...

CNA a ajuns să fie executat silit de Antena 3, pentru că nu a plătit cheltuielile de judecată în procesul pierdut cu emisiunea „În gura presei” prezentată de Mircea Badea.

cna - antena 3Pe 3 martie 2009, CNA a amendat emisiunea ”În gura presei”, prezentată de Mircea Badea la Antena 3, pe motiv că a instigat la violență în cazul morții handbalistului Marian Cosma.

Eu mi-aş dori din suflet – ca să radicalizez un pic discursul, că nu mai pot, asta cu statul de drept, cu… să o frăsunim la televizor, nu mai pot, deci cedez nervos -, mi-aş dori din suflet ca legenda aia care circulă pe televizoare, că tatăl unuia dintre handbaliştii cu pricina, care au supravieţuit, dar cu urmări dramatice, e un mare şmecher prin Muntenegru, prin Serbia, pe unde o fi el mare şmecher, aşa e zvonul, cică a trimis un comando ca să-i rezolve pe ăştia, eu sper să fie adevărată şi să-i rezolve pe ăştia (…) Doamne de i-ar găsi… (…) sper să-i găsească şi să-i rezolve (…)”, a spus Mircea Badea, în emisiunea “În gura presei” din 8 februarie 2009.

Drept urmare, CNA a aplicat o amendă de 10.000 lei emisiunii. Însă, Antena 3 a cerut la Curtea de Apel Bucureşti anularea Deciziei CNA din 3 martie 2009. Recursul s-a judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a fost pierdut de CNA.

Și pentru că a pierdut în instanță toate căile de atac, CNA trebuie să plătească Antena 3, suma de 6.159 de lei.  Însă, CNA  nu a plătit în termenul prevăzut de lege, acești bani, asa că televiziunea a trimis către consiliu un ordin de executare silită.

“Pe 12 februarie anul acesta, CNA a primit somaţia de execuţie publică pentru suma de 6.159 de lei cheltuieli de judecată în urma pierderii procesului pe care Antena 3 l-a intentat CNA cu privire la sancţiunea dată în martie 2009 emisiunii «În gura presei», care a prezentat la momentul respectiv momentul asasinării handbalistului Marian Cozma şi la acea vreme s-a considerat că realizatorul a făcut anumite precizări a căror interpretare ar fi putut duce la instigare la violenţă. Instanţa a considerat că nu se susţine decizia, a anulat cu totul amenda (în cuantum de 10.000 de lei, n.r.) şi, în urma pierderii celor două procese, într-un alt treilea proces, civil, s-au solicitat cheltuieli de judecată reprezentând 3.000 de lei onorariul avocatului, 2.000 de lei onorariu de succes – care este un tertip specific doar civilului şi doar persoanelor fizice, în niciun caz în momentul în care ai de-a face cu o instituţie, deci în contencios administrativ nu există acest sistem de onorariu de succes -, la care s-a mai adăugat o sumă de cheltuieli de judecată, deci totalul de 6.159 de lei pe care bugetul CNA nu îi are prevăzuţi pentru tot anul financiar 2013”, a declarat Laura Georgescu, șefa CNA.

Laura Georgescu a prezentat în şedinţa CNA de joi o listă cu 10 procese, în care Consiliul a fost dat în judecată de Antena 3 şi care au fost pierdute.

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata