Breaking news

CNA dă o lovitură dură emisiunilor tabloide. Trebuie să spună că scandalurile sunt o ficțiune

loading...

CNA a dat joi o lovitură dură emisiunilor tabloide și de scandal din România. Acestea trebuie să scrie pe ecran faptul că ceea ce se întâmplă în emisiune este o ficțiune.

emisiuni tabloideEmisiuni precum, Cancan TV, WowBiz, Acces Direct, Un Show Păcătos, Happy Hour sau Trădați în dragoste, trebuie să scrie pe ecranul televizorului că emisiunea este o ficțiune dacă utilizează în cadrul show-ului personaje plătite să facă scandal.

Noile reglementări au fost aprobate în ședința de joi a CNA prin Decizia nr. 141 din 28 martie 2013 pentru modificarea și completarea Deciziei Consiliului Naţional al Audiovizualului nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, cu completările ulterioare.

2. La articolul 14, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu următorul cuprins:

“(1^1) Orice emisiune de tip reality show, al cărei scenariu se bazează pe fapte sau situaţii reale din viaţa unor persoane, conţinând însă şi elemente de ficţiune, se semnalează, la început şi la sfârşit, precum şi la reluarea după pauze publicitare, prin menţiunea “Acest program este o ficţiune”, afişată lizibil, cu o dimensiune de minimum 30 de puncte în format SD, definiţie standard, respectiv 60 în format HD, înaltă definiţie, şi pentru o durată de minimum 10 secunde.”

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata