Breaking news

În doar 3 ani, 5 ziare naționale au dispărut de pe tarabe iar altele se pregătesc de închidere

loading...

Criza economică din ultimii trei ani de zile a lovit puternic presa scrisă din România. Numai puțin de cinci publicații naționale au dispărut de pe piață. Majoriatea au migrat pe internet, transformându-se în publicații online.

Cotidianul, Gardianul, Ziua, Gândul și Săptămâna Financiară sunt cele cinci ziare naționale care au dispărut de pe piața presei scrise în varianta tipărită, din 2009 și până în prezent.

Ziarul Cotidianul a fost înființat pe 10 mai 1991 de către Ion Rațiu, fiind primul ziar privat din România după revoluția din 1989. Problemele financiare cu care s-a confruntat încă de la lansare, a făcut ca ziarul să fie închis în 1 august 2009. În prezent publicația există doar online la adresa cotidianul.ro, site ce îi aparține lui Cornel Nistorescu.

Ziarul Ziua, fondat în anul 1930, a reapărut în 1994, sub conducerea lui Sorin Roșca Stănescu și s-a închis în 7 ianuarie 2010. O parte din membrii echipei au format publicația online ziuaveche.ro iar altă parte au rămas să lucreze la varianta online a ziarului, ziuaonline.ro.

Ziarul Gardianul s-a înființatîn anul 2002, avându-l ca director general pe Gabriel G. Stănescu – director general, și ca redactor șef pe Sorin Ovidiu Bălan. După doar opt ani de existență, ziarul s-a încins în pe 6 ianuarie 2010. O parte din echipa redacțională a pus bazele unei noi publicații intitulată ”Puterea”.

Ziarul Gândul, înființat de Cristian Tudor Popescu, Bogdan Chireac și Mircea Dinescu la 4 mai 2005, după despărțirea de Adevărul, și-a încetat apariția în varianta print în data de 8 aprilie 2011. În prezent fostul ziar Gândul s-a transformat într-o publicație online cu numele de gândul.info, ce aparține Trustului Media Pro.

Ziarul Săptămâna Financiară, unul dintre cele mai bune publicații săptămânale din domeniul economic, a fost înființat în martie 2005 de către Trustul Intact Media al lui Voiculescu și a fost închis din motive financiare pe 22 noiembrie 2011.

Și lista rămâne deschisă. Din cauza problemelor financiare cu care se confruntă în ultima perioadă și ziarele Adevărul, România Liberă și Jurnalul Național s-ar putea închide și vor rămâne cel mai probabil doar în varianta online.

 

 

 

 

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    Faliment scrie pe tara asta condusa de un puscariabil betiv imputit si de o cloaca de hoti portocalii …

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata