Breaking news

Cătălin Petre redescoperă…Tezaurul României, la Digi 24

loading...

Cătălin Petre, co-prezentatorul „Digimatinalului” de la Digi 24, a intrat în zonele de maximă siguranţă ale muzeelor în căutarea celor mai preţioase comori ale României.

catalin petre - tezaurRomânia deţine câteva dintre cele mai valoroase opere de artă, arhitecturale sau inginereşti din lume, iar în spatele acestora se află întotdeauna poveşti remarcabile, rareori spuse la televizor. Co-prezentatorul “Digimatinalului”, Cătălin Petre, a avut acces în zonele de maximă siguranţă ale muzeelor de la noi, acolo unde sunt păstrate cele mai preţioase obiecte de patrimoniu ale României.

În tezaurul Muzeului de Artă al României, acolo unde foarte puţini oameni au acces, am găsit cele mai valoroase schiţe semnate de Henri Matisse şi dedicate poporului român. Ele nu părăsesc niciodată instituţia fără o asigurare de cel puţin jumătate de milion de euro”, spune Cătălin Petre, cel care va prezenta, săptămânal, rubrica “Tezaur”, în cadrul “Digimatinalului”.

În fiecare săptămână, la “Digimatinal”, telespectatorii vor urmări povestea coroanele Regilor României sau vor afla istoria celei mai mici bancnote din lume, vor descoperi secretele podului de la Cernavodă sau vor vedea cum banalul metru a ajuns obiect de patrimoniu.  Încă de la primele ore ale dimineţii rubrica “”Tezaur” le oferă telespectatorilor un amestec de cultură şi istorie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata