Breaking news

Băsescu la Digi 24: nu intrăm în Schengen din cauza miniștrilor penali

loading...

Traian Băsescu, invitat marți seară la Digi 24,  a reluat atacul la adresa USL și a Guvernului Ponta, spunând că din cauza miniștrilor penali și a parlamentarilor incompatibili, România nu intră în Schengen.

traian basescu la digi 24Invitat in emisiunea „Jurnal de seară”, moderata de Cosmin Prelipceanu, preşedintele României, Traian Băsescu, a vorbit deschis despre situaţia României pe plan european şi dorinţa lui de a ajuta Guvernul Victor Ponta.

Avem o majoritate politica zic eu confortabila care nu este la limita, care poate lua steagul singura, dar pe care o pot ajuta cu experienta pe care o am si cu credibilitatea pe care mi-am construit-o in cei 8 ani de cand reprezint România”, spune Traian Basescu.

Preşedintele a vorbit şi despre presupusul război cu ministrul Transporturilor Relu Fenechiu, mărturisind că nu are nimic cu acesta însă îl consideră unul dintre motivele pentru care României îi este refuzat accesul în spaţiul Schengen.

Sunt de acord cu ceea ce spune premierul Ponta, inca nu l-a acuzat nimeni…Din punct de vedere al standardelor europene însă prezenţa lui în Guvern nu este corectă. Asta este marea scapare a intelegerii termenilor europeni, a vocabularului european. Nici mie nu mi-a spus niciun sef de stat sau de Guvern: ”ce faceti cu ministrul?”’. În schimb vedem ca sunt blocate fondurile pe Transporturi, vedem ca avem referire nu la ministru Fenechiu, ci la principiul ca miniştrii cu dosare să plece din Guvern. Nu am nimic cu domnul Fenechiu, ma uit doar cum putem sta blocaţi pentru un om şi câţiva parlamentari şi nu intrăm în Schengen. Ce trebuie sa inteleaga politicienii la noi este ca, dincolo de lege, exista niste standarde europene. Nu poti să stai cu dosarul in instanţă când poţi, cu functia ta, sa timorezi un procuror, un judecator. Tu stai la masa cu Ministrul Jsustitiei, ai in subordine oameni angajati in justitie”, a mai declarat Băsescu.

Despre rommii aflaţi peste graniţele ţării, subiect ce a inflamat spiritele în Italia, Spania sau Anglia, Băsescu a spus:  Daca cineva vrea sa sugereze ca România ar trebui sa interzică libera circulaţie a cetăţenilor ei trebuie să uite. Le-am spus ca putem sa interzicem circulaţia cu o singură condiţie, probaţi-ne că au făcut o infracţiune. Doar pentru că îl urci în avion asta nu înseamnă că le dau interzis.

despre o posibilă numire a liberalului Tudor Chiuariu în funcţia de Ministru al Justiţiei, Băsescu a spus: Nu e treaba mea, poate să fie oricine numai să asigure activitatea din instanţe.

Preşedintele României are şi planuri de viitor după ce îşi încheie mandatul la Cotroceni: O să mă întorc în politică, dar nu am spus că la PDL. Toată lumea, Elena Udrea, Vasile Blaga, mă invită, dar eu într-un partid care îşi îngroapă singur şasele nu mă duc. Poate reconstruiesc dreapta din România dacă PDL nu mai poate.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata