Breaking news

B1 Tv lansează emsiunea “Cinemas”, dedicată Festivalului de Film de la Cannes

loading...

“Cinemas” este cea mai nouă producţie care se va difuza pe B1, zilnic, în perioada 10 – 23 mai, de la  23.30.

P1180928 cu siglaEmisiunea de o oră, transmisă în direct, este dedicată Festivalului Internaţional de Film de la Cannes şi va fi găzduită de criticul de film Florin Barbu. Prin intermediul emisiunii “Cinemas”, o producţie de gen unică în România, iubitorii filmului vor avea afla, în exclusivitate,  informaţii de culise  inaccesibile altfel publicului larg.

Chiar dacă anul acesta nu mă plimb pe Croisette, sunt la fel de bucuros pentru că, sper, “Cinemas” să devină un reper pentru dependenţii de film bun. Seară de seară, împreună cu invitaţii mei, oameni apropiaţi şi implicati în industria  de film din România, voi realiza această emsiune, care face parte dintr-un proiect multimedia deosebit de ambiţios”, ne-a declarat Florin Barbu.

Primele două ediţii ale emisiunii îi vor introduce pe telespectatori în atmosfera grandioasă a festivalului, iar de pe 12 mai, data de debut a acestuia, “Cinemas” va face rezumatul zilei care tocmai se încheie.

Alături de personalităţi din lumea filmului, Florin Barbu va comenta “la cald” imaginile primite în exclusivitate de la reporterii speciali ai cotidianului “Evenimentul zilei” la Cannes şi va intra în direct cu trimişii la faţa locului. Moderatorul celei mai noi emisiuni a televiziunii B1 va analiza în amănunt reacţiile de după proiecţiile filmelor româneşti participante cel mai mare  eveniment ale industriei cinematografice.

În acest an, România este reprezentată la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes de peliculele: „Aurora”, în regia lui Cristi Puiu, „Marţi, după Crăciun”, regizat de Radu Muntean (ambele vor rula în secţiunea Un Certain Régard), “Autobiografia lui Ceauşescu” de Andrei Ujică (va fi prezentat, în premieră mondială, într-o proiecţie specială în afara competiţiei), scurtmetrajul “Căutare” de Ionuţ Piturescu (în Quinzaine des Réalisateurs).

De asemenea, scurtmetrajele “10” de Dorian Boguţă, “Clopotul” de Sabin Dorohoi, “Ploaie în deşert” de Ilinca Neagu, “Trupul de coarde” de Dinu Mărgărit şi “„Magda” de Ariana Pendiuc vor fi prezentate în cadrul secţiunii “Short  Film  Corner” a festivalului.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata