Breaking news

Astronautul Dumitru Prunariu, dezvăluiri emoționante la Digi 24

loading...

Întâlnirea Mirunei cu astronautul  Dumitru Prunariu a fost una specială iar dezvăluirile emoţionante.

jurnal pentru copiiÎn primul rând, Miruna a vrut să ştie ce visa primul român care a ajuns în spaţiu când era mic, dacă şi-a dorit întotdeauna să facă asta sau avea alte planuri în copilărie.

Sincer să fiu nici eu nu ştiu de ce am dorit, dar dintotdeauna am simţit că parcă îmi este mai bine… că îmi doresc să ajung mai sus. Am visat de când mă ştiu că dădeam din mâini, că zburam aşa cum zboară păsările”, spune Dumitru Prunariu.

Cine l-a susţinut în această aventură a vieţii sale? Astronautul spune că fără sprijinul soţiei sale nu ar fi reuşit mare lucru, cel puţin pe planul familiei.

Soţia mea m-a însoţit permanent în perioada de pregătire pentru zborul cosmic. A avut permanent grijă de copiii mei care erau foarte mici. Soţia mea m-a însoţit nu pentru a zbura în cosmos ci pur şi simplu pentru a rămâne într-o familie unită”, a spus astronautul.

Iar urarea din partea cosmonautului Dumitru Prunariu pentru toţi cei care urmăresc „Jurnal pentru copii” nu putea fi alta decât un îndemn la visare: În primul rând cred că ar trebui să le spun copiilor să viseze, să viseze la ceea ce le place. Dacă visează la acele lucruri ele vor ajunge să se împlinească.

Cunoscutul actor al Teatrului Naţional din Bucureşti, Eusebiu Ştefănescu a căzut şi el în mrejele micului reporter Miruna.

Emoţionat să o cunoască, pentru că îi urmăreşte toate emisiunile, după cum a povestit, actorul a trebuit să recunoască tot: că nu a fost un copil prea cuminte când era mic, ce năzbâtii a făcut, spre disperarea părinţilor lui şi multe alte întâmplări haioase.

Poveştile copilăriei sunt întotdeauna pline de farmec, iar despre ele actorul îşi aminteşte: Nu, nu puteam să fiu un copil cuminte pentru că mi-ar fi fost jenă de colegii mei, de prietenii mei de atunci. Îţi dai seama cum am copilărit eu lângă o pădure plină de mistere. Mă întâlneam acolo cu fel de fel de personaje din basmele pe care le citeam sau mi le citea mama.

Despre tatăl său îşi aminteşte că a fost un mare inventator şi, în acelaşi timp, i-a fost un adevărat model în viaţă iar datorită lui s-a simţit întotdeauna ocrotit şi ferit de toate relele: Tata a fost în primul rând un mare inventator. Reductorul de la gaz metan e inventat de tatăl meu. Am brevet pentru această invenţie. Orice ne-a spus tata a fost pentru noi un îndreptar. Am fost feriţi de rele pentru că am urmat învăţăturile tatălui meu.

Jurnalul pentru copii”, prezentat de Sara şi Radu vă propune aşadar alte două ediţii pline de informaţii şi personaje îndrăgite, sâmbătă şi duminică, ora 9.30, la Digi24.

       

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata