Breaking news

András István Demeter, preşedintele Radioului și-a dat demisia

loading...

Radioul public a rămas fără directorul general. Vineri, ungurul András István Demeter, și-a anunțat demisia din funcția de preşedinte director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR).

András István Demeter și-a explicat demisia din funcție din cauza blocajului financiar în care se află SRR, acuzând politicienii de subfinanțarea radioului public.

“În calitate de ordonator principal de credite pentru fondurile alocate de la bugetul de stat, am epuizat toate posibilităţile legale de a soluţiona blocajul financiar existent. Mai mult, conform previziunilor comunicate recent de ministerul de resort, situaţia va persista, în formă agravată, chiar şi pe viitor”, a spus Andras.

Săptămâna viitoare, Parlamentul va supune la vot, noul președinte al SRR, ales de Consiliul de Administrație.

Pe 26 iunie 2012, Parlamentul României a adoptat raportul de activitate al SRR pe anii2009, 2010 și 2011.

În 2011, Radioul Public a înregistrat un profit net de 4.209.533 de lei, în creştere faţă de 2010, când profitul net a fost 334.454 de lei – profit net.

SRR are în portofoliu: Radio România Actualităţi, Radio România Internaţional, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Antena Satelor, Radio3Net, Radio Bucureşti, peste 10 staţii regionale şi locale, Radio Chişinău, postul online pentru copii Kids Radio și agenţia de presă Rador.

 


loading...
1 Comentariu
  1. florinelevreul spune

    Demeter Istvan a fost cel mai incompetent si infantil sef la SRR din ultimii 50 de ani. A sfidat salariatii, si-a ales consilieri pupincuristi si obsedati sexual ( Diaconescu Zorin), absolventi de limba rusa, dati afara pana acum de doua ori din SRR, Pe bani publici a fost cu tot alaiul, (Consiliul de Administratie) la Cluj Napoca dar nu pentru a cunoaste problemele din teritoriu si a se intalni cu salariatii ci doar pentru chefuri. De doua ori a fost cazata conducerea SRR la Casa Tineretului in frunte cu Demeter. Desi stia ca la Radio Cluj incompetentul Zaharescu,( cumnatul lui Gavra si ginerele securistului tortionar Mateuta de la Securitatea Oradea,) gestioneaza in mod fraudulos institutia a refuzat sa dea ochii cu salariatii multumindu-se cu excursiile de grup la Salina Turda si vizitele la birturi. Sa-ti fie rusine Demeter. Ne bucuram foarte mult de plecarea ta. Nu-ti vom duce dorul. De ce sefii din SRR au salarii intre 20 000 si 40 000 euro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata