Breaking news

Ambasadorul Rusiei vorbește în exclusivitate la Digi 24 despre Ucraina

loading...

Exclusiv la „Paşaport diplomatic”, Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Oleg Malginov, este invitatul lui Balazs Barabas, sâmbătă de la 22.30, la Digi 24. 

ambasador rusia la digi 24Ambadadorul Rusiei a acceptat să răspundă direct și fără ocolișuri la întrebările lui Balazs Barabas, cu privire la criza din Ucraina.

”Vrem o ţară a cărei guvern să reprezinte toate segmentele societăţii ucrainene. Am spus la început că este o ţară complexă. Are un istoric al creaţiei foarte lung şi noi credem că această criză a apărut din cauză că opiniile oamenilor care trăiesc în sudul şi estul ţării nu sunt luate în considerare. De aceea noi spunem, federalizarea prin care se înţelege un sistem de reprezentare poate fi, poate nu va fi, poate fi o soluţie. Când s-a spus de pildă descentralizare, în regulă. Dar nu este o chestiune de a numi cumva acest lucru, este o chestiune de a face. Puteţi să îi spuneţi într-un fel sau altul, dar trebuie să şi faceţi ceva prin care oamenii să înţeleagă că nu sunt doar persoane fără voce, fără nume, că trebuie să îşi ascundă părerile, ei trebuie luaţi în considerare. Este treaba lor să se organizeze. Noi suntem o federaţie, dar federaţia poate însemna şi altceva. Mai sunt şi alte federaţii în Europa, feluri diferite de federaţii. Chiar şi în Germania avem federaţia statelor. Este vorba despre diferenţa dintre a construi un stat şi a construi o naţiune. Şi este foarte dificil. Deci acesta este interesul nostru. Dar federalizarea, guvern slab, acestea sunt lucruri artificiale şi noi nu am spus aşa ceva. Noi vorbim despre posibilitatea de a discuta despre tipuri variate de organizare”, a declarat la Digi 24, Oleg Malginov.

Interviul integral prezintă detaliat poziţia Rusiei legată de situaţia din Ucraina şi posibilele rezolvări, dar şi de viitorul relaţiilor cu România. Sâmbătă de la 22.30, un interviu exclusiv marca „Paşaport diplomatic”.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata