Breaking news

Alexandru Giboi, director general al AGERPRES, ales membru al boardului BSANNA

loading...
0 9

Directorul general al Agenției Naționale de Presă AGERPRES, Alexandru Giboi, a fost ales prin vot unanim în funcția de membru al boardului BSANNA – Asociaţia Agenţiilor Naţionale de Presă din zona Mării Negre.

alexandru giboi agerpresAlexandru Giboi a fost propus de către directorul general al agenţiei bulgare de presă BTA, Maxim Minchev. Noul membru îl înlocuieşte pe directorul general adjunct al agenţiei ruse de presă TASS,  Mikhail Gusman, care s-a retras din funcţie. Alegerile s-au desfășurat în cadrul celei de-a VII-a Adunări Generale a BSANNA, ce a avut loc la Erevan, Armenia, la 25 noiembrie 2014.

“Alexandru Giboi ne va ajuta practic foarte mult prin ideile şi munca sa. Este nevoie de un suflu nou în BSANNA”, a precizat Maxim Minchev.

“În această perioadă marcată de instabilitate politică şi economică în zona Mării Negre, este nevoie ca organizaţiile noastre, ABNA-SE şi BSANNA, să îşi asume un rol activ în protejarea jurnaliştilor şi a jurnalismului. Este de datoria mea, ca secretar general al ABNA-SE şi membru al boardului BSANNA, să muncesc alături de colegii mei în folosul agenţiilor membre având drept scop final păstrarea independenţei jurnalismului“, a declarat directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi.

Asociaţia Agenţiilor Naţionale de Presă din zona Mării Negre – BSANNA, înfiinţată în mai 2006, este o organizație internațională care reunește agențiile naționale de presă din regiune: AzerTAc (Azerbaidjan), ANA-MPA (Grecia), Armenpress (Armenia), Anadolu (Turcia), ATA (Albania), BTA (Bulgaria), TASS (Rusia), Moldpres (Republica Moldova), AGERPRES (România), Tanjug (Serbia), MIA (Macedonia), HINA (Croaţia), GHN (Georgia) şi Ukrinform (Ucraina).

La 14 noiembrie 2014, directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi, a fost ales şi în funcția de secretar general al Asociației Agențiilor de Presă din Balcani (ABNA-SE).

Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informaţii echilibrate, cu caracter imparțial, şi de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii şi instituțiile din țară, dar şi cea mai importantă sursă de ştiri despre România, în exterior. Din 1921, agenția are o transmisie neîntreruptă de știri și informații. Printre serviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de știri tematice, de documentare, fluxul şi arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video și multimedia.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata