Breaking news

Agenția română de presă, Agerpres, are de azi corespondent și la Roma

loading...

Agenţia Naţională de Presă are din această săptămână corespondent extern de presă şi la Roma, în baza unui acord de parteneriat încheiat recent cu publicaţia Emigrantul. Noul corespondent AGERPRES îşi va exercita profesia fără a obţine o contraprestaţie materială.

agerpres - corespondent romaAGERPRES s-a orientat spre reducerea costurilor suplimentare ce ar fi rezultat din obligaţiile salariale si de natură administrativă, într-o perioadă în care doreşte să îşi extindă numărul de corespondenţi din străinătate, fără a pune presiune pe bugetul instituţional. În acelaşi timp, strategia Agenţiei vizează implicarea în parteneriate cu publicaţii ale comunităţilor de români din străinătate, astfel încât românii din diaspora să beneficieze de servicii de presă profesioniste şi echilibrate.

Unul dintre obiectivele pe care le-am stabilit în acest an este creşterea numărului de corespondenţi ai AGERPRES în cele mai importante capitale ale Europei. Italia a fost una dintre primele opţiuni pentru că acolo întâlnim şi o comunitate foarte importantă de români. În acelaşi timp, vorbim şi de o diminuare a cheltuielilor agenţiei, ce ar rezulta din obligaţiile salariale pentru un corespondent plătit. Acesta este unul din paşii pe care AGERPRES îi face pentru o mai mare apropiere faţă de diaspora românească, dupa parteneriatele cu Asociaţia Arthis din Belgia si FEDROM din Spania, pe care sperăm să le aprofundăm în continuare. Astfel, ajutăm şi presa romanească din străinatate, cu beneficii inclusiv pentru Agenţia Naţională de Presă”, a declarat Directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi.

Fondată în 1889, AGERPRES este Agenţia Naţonală de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informaţii echilibrate, cu caracter imparțial, şi de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii şi instituțiile din ţară, dar şi cea mai importantă sursă de ştiri despre România, în exterior.

Din 1927, agenţia a avut o transmisie neîntreruptă de ştiri şi informaţie. Printre serviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de ştiri tematice, serviciile şi arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video şi multimedia, cât şi fluxul documentare

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata