Breaking news

Adrian Cioroianu prezintă Ciocnirea civilizaţiilor la TVR

loading...

Sâmbătă, 11 octombrie, de la ora 13.00, istoricul Adrian Cioroianu realizează şi moderează o nouă emisiune pe teme actuale de politică externă şi geopolitică, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

adrian cioroianu - tvr 1Lumea este într-o continuă mişcare: ţări care îşi modifică graniţele, uniuni care se destramă sau se formează, lupte pentru teritorii, state dornice să-şi declare independenţa – lucruri din realitatea mai apropiată sau mai îndepărtată, dar care au o influenţă şi asupra spaţiului românesc.

Din 11 octombrie, de la ora 13.00, istoricul şi decanul Facultăţii de Istorie din Bucureşti, profesorul Adrian Cioroianu propune telespectatorilor TVR 1, TVR HD şi celor care urmăresc programele Televiziunii Române online, pe TVR+, Ciocnirea civilizaţiilor, o radiografie a lumii care ne înconjoară.

Noul program dedicat politicii externe şi geopoliticii va aborda teme de importanţă majoră, precum conflictul din estul Ucrainei, ameninţările Federaţiei Ruse, problemele Republicii Moldova, în încercarea ei de a tempera elanul separatist al Transnistriei şi Găgăuziei, înfiinţarea Statului Islamic, referendumul din Scoţia.

Chiar dacă toate aceste frământări par departe de noi, ele ne pot influenţa direct. Primele trei ediţii ale emisiunii sunt structurate ca o prezentare a situaţiei geopolitice actuale, cu accent pe relaţiile Afganistan – Iran, Siria – Irak sau Iordania – Liban, urmând ca, din 1 noiembrie, Ciocnirea civilizaţiilor să fie dezbătută, în platou, de către Adrian Cioroianu şi doi invitaţi.

Ciocnirea civilizatiilor este o emisiune care ne ajută să înţelegem, la modul propriu, pe ce lume trăim.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata