Breaking news

100 de piese se bat pentru cele 12 locuri din finala Eurovision România 2015

loading...

Aproximativ 100 de piese au fost înscrise în două săptămâni, la Selecția Națională Eurovision România 2015. Printre numele sonore înscrise în concurs se află Luminița Anghel, Ozana Barabancea și Voltaj.

eurovision romania 2015100 de piese se bat pentru cele 12 locuri din finala Eurovision România care va avea loc în 8 martie 2015, la Sala Sporturilor din Craiova. 8 februarie a fost ultima zi în care compozitorii care vor să reprezinte România la Eurovision, au putut să își înscrie piesele la TVR.

Organizatorii Eurovision România 2015 spune că vedete autohtone, dar şi mulţi compozitori străini – suedezi, norvegieni, germani, britanici, australieni – speră să reprezinte România la concursul de la Viena.

Voltaj, Nicola, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Luminiţa Anghel, Ozana Barabancea, Trooper, Amna feat. Glance, trupa Băieţii sau membrii fostei trupe Rednex se numără printre cei pe care i-am putea vedea pe scena concursului, dacă piesele lor vor trece de preselecţia din 9, 10 şi 11 februarie.

Luminița Anghel a trimis o piesă foarte bună, compusă de Andrei Tudor.

Cei care trec de verificarea dosarului intră la preselecţie, ce se va desfăşura de luni, 9 februarie, până miercuri, 11 februarie, când juriul de specialitate va putea anunţa cele 12 piese pentru finala naţională.

„Anul acesta, s-au înscris nume mari ale muzicii. Este fantastic!  Îmi doresc foarte mult ca una dintre cele 12 piese care vor intra în finală să însemne ceva în istoria muzicii, măcar la noi în ţară, fiindcă prea multe piese bune au dispărut. Sper să se schimbe felul în care europenii ne privesc, iar muzicienii pot contribui la asta. Muzica e mai mult decât un act artistic, este un mesager. Cred în valoarea fundamentală a muzicii, în rostul ei. Let‘s speak româneşte în 2015!”, a spus Liana Stanciu, şefa delegaţiei României la Eurovision.

Eurovisionul se va desfăşura, în 2015, la Viena, Austria, în 19, 21 şi 23 mai. România va participa în prima semifinală a concursului, cea din 19 mai, alături de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia şi Ungaria.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata