Breaking news

Șefa de presă a STS cere desființarea PRM

loading...

Partidul România Mare și ziarul Tricolorul au fost date în judecată de Daniela Tobă, Şefa Biroului de presă din Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) care cere retragerea autorizaţiei de funcţionare a partidului şi suspendarea ziarului “Tricolorul.

1121_vadimDeranjată de atacurile din ziarul “Tricolorul”, lt.-col. Daniela Tobă, şefa Biroului de presă al STS, a chemat în judecată PRM, Editura SC Speranţa SRL, pe C.V. Tudor, pe şeful secţiei cultură Grid Modorcea şi pe Simona Fica, proprietar al publicaţiei online Exploziv News, conform cotidianul.ro

Daniela Tobă, de etnie maghiară, căsătorită cu Francisc Tobă, consideră că toate cele scrise despre ea în “Tricolorul” sunt numai aberaţii şi nu au nici un suport real, şi au ca scop incitarea la discriminare pe criterii etnice. În paginile “Tricolorului”, Daniela Tobă a fost acuzată că este spion, că a format un serviciu secret privat, că a fost destituită din SPP, că ar fi făcut publice documente secrete STS şi SIE, că ar fi amanta şefului STS Marcel Opriş etc. Pentru toate aceste acuzaţii, lt.-col. Daniela Tobă solicită instanţei să constate prejudiciul grav adus demnităţii, onoarei şi carierei sale militare, dar şi familiei sale şi să i se acorde daune-interese în această cauză.

Solicitările șefei biroului de presă a STS,  contravin legii fundamentale din România. Articolul 30 din Constituție spune:

(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisă.

(3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.

(4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată.

Alineatul  6 din art. 30,  arată că „libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine”, iar la al. (7) că „sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri”.L a al. (8) se precizează că „răspunderea civilă pentru informaţia sau pentru creaţia adusă la cunoştinţă publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condiţiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege”.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata