Breaking news

Tricourile, piese vestimentare versatile mereu la modă

loading...

V-ați gândit vreodată cum și de ce au ajuns tricourile să fie atât de populare? Aceatea sunt mai mereu parte din garderoba unei femei, a unui bărbat, în orice sezon. Se pot combina cu diverse ținute, cu pantaloni casual, jeans, cu cardigane și cunosc o versatilitate ce contribuie la aprecierea pe care o manifestă publicul față de astfel de opțiuni vestimentare.

Prea puțini știu că ceea ce astăzi abordăm destul de ușor a cunoscut o evoluție ce demonstrează că nu au fost dintotdeauna acceptate ca piese vestimentare de purtat la vedere. Nobilii asociau ideea de tricou cu lenjeria de corp. Ideea era una practică, aceea de a proteja hainele realizate cu iscusință și din materiale scumpe, să nu se murdărească la contactul direct cu pielea.

Ulterior, tricourile au fost gândite ca piesă vestimentară pentru militari, ajutându-i pe aceștia să aibă parte de îmbrăcăminte care se usucă mai rapid decât lâna. De aici pornește și trendul tricoului din bumbac, mai lejer la purtare și mai eficient pentru a menține o temperatură și umiditate optimă pentru piele.

Tricoul devenit vedetă

Cu pași mici și siguri această piesă vestimentară devenea ea însăși o vedetă. Se întâmpla în 1942 când pe coperta revistei „Life” apărea un soldat îmbrăcat în tricou. Acesta emană masculinitate și încredere și imediat ideea a prins foarte bine la public. Apar și variantele de tricouri kaki pentru că îndeplineau exigențele impuse de camuflare.

Momente marcante pentru evoluția tricourilor sunt nenumărate, fapte ce au contribuit tot mai mult la popularitatea acestora. În anii 50 spre exemplu tricourile erau îndeosebi purtate în stil rebel, cu geacă de piele. Ulterior, în anii 60 a început și moda imprimeurilor pe tricouri, acestea devenind metode practice de a expune idei și a manifesta înclinații și preferințe pentru anumite concepte. Practic de la clasa politică la hippies cu toții purtau tricouri imprimate în fel și chip ca manieră de a promova o idee.

În scurt timp și pentru lumea modei un tricou avea să aibă mai multă însemnătate. Apariția lui John Travolta alături de Olivia Newton John în filmul „Grease” din 1978, în tricouri negre, avea să devină începutul unui trend. Ulterior un astfel de tricou se combina cu elemente metalice și devenea un simbol al metaliştilor, rockerilor și a motocicliștilor.

Curios este că în anii 90 tricoul devine mai degrabă un element vestimentar ce înlocuiește chiar și cămășile. Se poartă mai mult ca oricând simplitatea și stilul formal, astfel că tricourile se adaptează și ele.

Tricourile moderne

La ora actuală, tricourile pe care le regăsim în magazinele de specialitate sunt diverse. După o istorie îndelungată, acum sunt modele și tipare combinate și complexe cu care publicul se delectează.

Un loc aparte îl au tricourile clasice, de genul celor monocrome, în special albe sau negre. Acestea se vor potrivi oricând, la orice ținută, în orice moment din zi. De asemenea, tricourile cu imprimeuri, personalizate, cele care ies în evidență cu detalii diverse sunt preferate pentru modul în care atrag privirile.

Cei de la Kokoa Couture prezintă și în cadrul paginii lor o gamă complexă de  tricouri en-gros. Acestea sunt de asemenea o demonstrație despre care sunt preferințele actuale; se vor găsi tricouri cu accente lucioase, cu imprimeuri inedite, cu note vesele și simboluri originale. Într-o combinație de strălucire cu elemente colorate, stilurile aici sunt de o atracție irezistibilă.

Potrivite în orice sezon, astfel de tricouri se doresc a fi diferite de cele clasice. De aceea diverse mesaje sunt inscripționate, în contraste și cu dimensiuni generoase, plasate central pentru ca designul să fie atracția absolută. În cadrul paginii lor oficiale, kokoa-couture.ro, se regăsește întreaga colecție, vastă de altfel. Cu opțiuni generoase, oricine identifică aici un stil dorit și potrivit preferințelor.

Versatile, tricourile pot avea forme diverse, texturi și designuri care să contribuie la definirea unor articole vestimentare dorite. Sunt la fel de versatile și când vine vorba de stil, ceea ce face ca orice reprezentantă feminină să își dorească să aibă în garderobă câteva astfel de piese vestimentare – cu puțină creativitate, acestea vor deveni elemente vedetă într-o ținută sau o completare ce echilibrează și menține un ton potolit și un stil pe măsură.

Deși a durat până când au primit și aprecierea pe măsură, devenind piese vestimentare purtate ca atare, tricourile sunt acum printre cele mai populare alegeri, purtate de zi cu zi.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata