Breaking news

Trendul zilelor festive pentru copii – top idei pentru părinţi

loading...

Este o modă la ora actuală ca părinţii să organizeze pentru cei mici sau mai mari, de ce nu, o petrecere ce marchează ziua de naştere. Poate de înţeles, poate de aşteptat, astfel de petreceri au devenit în timp cu pretenţii şi accent pe nou, pe inedit şi pe distracţie adaptată vârstei.

little-divaroDe unde a pornit tot acest val? Desigur că de la simpla idee de a sărbători cu mare fast prima aniversare, ca un bulgare ce se rostogoleşte, de la an la an pretenţiile cresc şi pe măsura faptului că aniversaţii devin tot mai conştienţi şi activi în cadrul petrecerilor ce se organizează în numele lor.

Părinţii cu emoţii sunt dispuşi să facă orice pentru plăcerea şi distracţia celor mici aşa că în timp s-a dezvoltat o întreagă industrie în materie de petreceri pentru copii. Mai mult decât simple petreceri, iată care sunt trendurile actuale şi cum se separă totul în funcţie de participanţi:

Petreceri tematice

Nimic nu se compară cu posibilitatea ca un copil să se întâlnească cu personajele favorite, să se bucure de lumea poveștilor făcând chiar parte din acestea. Petrecerile tematice sunt alegerea numărul unu pentru orice părinte, evident ţintind către ceea ce copilul preferă, fan Superman, fan zâne fermecate şi aşa mai departe.

Nu numai costumaţiile sunt pe această nişă, ci şi activităţile, inspirate majoritatea din aceeaşi lume de fantezie şi culoare, creând aşadar un episod festiv, când personajul principal este chiar sărbătoritul.

Petreceri specifice pentru fetiţe cochete

Să fim sinceri, există mari diferenţe între copii, între băieţi şi fete. Fiecare cu interese aparte, este clar că mai bine există şi petreceri separate. Fetiţele se pot răsfaţa cu activităţi dedicate special lor, cum ar fi manichiura, pedichiura, defilări de modă, desigur toate acestea adaptate vârstei şi în spiritul de joacă.

Animatorii nu lipsesc, fotograful de asemenea pentru că acestea sunt amintiri unice. Găsim astfel de servicii spre exemple pe pagina little-diva.ro detaliat explicate. Înţelegem în orice caz că este vorba de răsfăţul pe care orice mamă şi-l doreşte pentru prinţesa sa, precum orice tată şi-l asumă pentru cea mică.

Petreceri specifice pentru băieţi

Pentru că fiecare este cu opţiunile sale, în rândul părinţilor de băieţi există la fel de multe idei. Poate fi vorba despre căţărat, aventura cu Spiderman, în căutarea comorilor ascunse şi aventura cu piraţi. Deci, mai multă acţiune.

Ca puncte comune între cele două „tabere” se numără clasicele spaţii de joacă, face painting sau aventura baloanelor de săpun. Un magician prezent nu ar fi nedorit, precum şi animatori care îi învaţă pe cei mici să se distreze, să danseze etc.

Tort tematic – sau mai bine spus un meniu pe cinste

Desigur că în lista de trenduri se regăsesc şi torturile sofisticate, super detaliate pe care sărbătoriţii să le etaleze. La fel ca şi petrecerea în sine, tortul trebuie să urmeze anumite linii, să fie colorat şi cu personaje, de preferat cu bogăţie în detalii de acest gen.

Cât despre meniul în sine multe lucruri s-au schimbat, având în vedere că petrecerile nu au loc în intimitatea casei. Aşa că favorită rămâne desigur pizza şi gustările care nu implică mâncatul elaborat. Cei mici nu au timp pentru lucruri de acest fel.

De reţinut în loc de concluzie

Odată cu apropierea unor astfel de momente părinţii devin stresaţi. Atât de multe detalii sunt peste puterile lor de organizare. Tocmai de aceea există şi persoane specializate, centre cu activităţi dedicate copiilor, locaţii ce se pot închiria. Actualmente petrecerile pentru copii sunt departe de ideea simplă şi clasică unde tortul nu lipseşte şi sunt câteva prezenţe cunoscute din viaţa celui mic. Totul este la un alt nivel, depinzând şi de cât de dispuşi sunt părinţii să investească şi ce tip de experienţă îşi doresc să ofere celui mic.

Este greu de estimat de ce buget are nevoie un părinte pentru o astfel de petrecere. Până la urmă îţi ajunge cât ai, pe principiul romanului. Ţine de costuri ce se pot găsi mai rentabil la pachetul de servicii disponibil la unele agenţii. Cu alte cuvinte, pentru alegerea serviciilor de acest gen toate la un pachet aşa cum se oferă pe piaţa de profil, se prea poate ca părinţii să scape mai ieftin, plătind şi pentru ca timpul lor să fie liber şi nu încărcat de organizare.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata