Breaking news

Ţinuta office de birou pentru femeile de afaceri

loading...

Moda ţinutelor sobre pentru birou a cam trecut. Acum, se acceptă şi culori mai vesele, cravate trăsnite şi fuste mai scurte. Totuşi, noile stiluri nu sunt complet acceptate de toţi angajatorii, aceştia având uneori păreri diferite faţă de designerii de modă şi angajaţi.

rochii officeO femeie de carieră trebuie să se conformeze unui anumit stil de vestimentaţie, însă asta nu înseamnă că trebuie să lase în urmă feminitatea şi sex appeal-ul. Deşi, în teorie, nu haina face pe om, aceasta poate influenţa foarte puternic ascensiunea cuiva într-un anumit domeniu. Se consideră chiar că se poate observa o diferenţă între o femeie care are un simplu loc de muncă şi una care o carieră impresionantă.

O problemă mai importantă în cazul modei feminine îl reprezină lungimea fustei. În cazul în care colegii de birou şi şefii sunt mai tineri, măcar la spirit, se poate purta o fustă mai scurtă, deasupra genunchilor, însă nu trebuie exagerat – nu se recomandă ca aceasta să fie mai scurtă de trei – patru centimetri deasupra zonei. Se pot aborda câteva modele: fustele tip şcolăriţă, care sunt uşor evazate, acestea mergând bine cu o curea lată, fustele clasice în culori deschise ori fustele lungi, care ajung până la gleznă cu un şlit care să nu ajungă mai departe de genunchi.

Dacă locul de muncă este unul mai riguros, însă v-aţi săturat de culoarea neagră, sunt considerate acceptabile şi culorile bej, gri ori bleumarin. Dresul recomandat este cel opac, nu cel de culoarea piciorului. Dacă mediul de lucru este unul mai creativ şi lejer, se poate opta pentru o ţinută mai casual office, precum pantalonii denim, atâta timp cât nu sunt roşi, tăiaţi, cu prea multe strasuri etc. De asemenea, partea superioară a corpului nu trebuie să completeze ţinuta în acest caz, ci să compenseze, fiind recomandate cămăşile, oferindu-i un aer mai serios.

Pantofii cu toc nu trebuie să aibă un toc mai mare de şase centimetri, şi nici pantofii în sine să nu conţina accesorii prea multe, precum curelele de tip şiret, lanţuri etc. Tot pe lista neagră se află tălpile ortopedice futuristice ori sandalele, mai ales dacă lucrezi în diferite instituţii publice. Modul clasic este întotdeauna cel mai recomandat.

Când vine vorba despre rochii office, acestea se recomandă să fie în culori mai sobre, precum negru, bleumarin, bej sau maro. Partea de jos a acesteia trebuie să acopere genunchiul, mai rar acceptându-se cele care sunt deasupra acestuia.

Parfumul reprezintă un element cheie al oricărei ţinute, însă, oricât de plăcut ar fi, uneori îi poate deranja pe cei din jur, dacă este folosit în cantităţi prea mari. De asemenea, în lunile călduroase, mirosul acestuia  devine şi mai puternic. Pentru a se evita exagerarea, se recomandă să nu se aplice direct pe piele, ci să fie pulverizat de câteva ori prin aer, urmând ca persoana să treacă prin zona respectivă.

Machiajul trebuie să fie cât mai natural, iar rujul de o nuanţă mai închisă, sobră, deşi acest lucru poate, din nou, să difere de la loc de muncă la alt loc de muncă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata