Breaking news

Somnul copilului în spaţiul adecvat

loading...

Odihna este benefică fiecărei persoane, indiferent de vârsta acesteia sau domeniul de activitate. Somnul într-un spaţiu corespunzător adaugă organismului uman confortul, puterea, disponibilitatea fizică şi mentală de a realiza multe lucruri şi implicit de a face faţă provocărilor socio-economice la care este supus din ce în ce mai mult.

Lenjerie-patut-Hubners-Ursulet-Somn-Usor-4-piese-verde-66722-0La un bebeluş, lipsa unui somn adecvat se manifestă diferit. El se va manifesta prin reprize de plâns nejustificate, va avea o stare generală de discomfort, va încerca să depăşească această stare de discomfort care se accentuează şi astfel devine din ce în ce mai irascibil.

Pentru a evita asemenea manifestări deloc plăcute, ce pot atrage chiar enervarea peste măsură a adultului, va trebui să identificaţi cauza manifestărilor de acest gen. Una dintre cauze, şi cea mai frecventă, este fie lipsa timpului de somn şi odihnă necesare celui mic, fie disconfortul generat de spaţiul inadecvat somnului pe care bebelusul nu le poate semnala, oboseala adunându-se constant, câte puţin, zilnic.

Factorii esenţiali în organizarea şi utilizarea unui spaţiu adecvat pentru somnul copilului sunt: o saltea adecvată, un pătuţ potrivit ca dimensiuni, o cameră curată şi aerisită, o atmosferă calmă în familie.

Vă sugerăm câteva modele de saltele special realizate pentru bebeluşi şi copiii cu vârste de 3-4 ani care îndeplinesc toate condiţiile pentru că aceştia să se simtă confortabil, să se odihnească suficient şi să nu apară probleme ale deformării coloanei vertebrale.

Unul dintre modelele de salteluţe ce se află în topul solicitărilor clienţilor este Salteaua cocos spuma poliuretanica si hrisca. Acest tip de saltea are rigiditatea adecvată dezvoltării fizice perfecte a celui mic, pentru că ea conţine 6 straturi realizate din: strat din fibre de silicon în partea mediană, strat din spumă poliuretanică, strat din seminţe de hrişca procesate mecanic, căptuşeală din bumbac.

Straturile saltelei nu permit deformarea în timp, oferă confortul termic şi fizic perfect, nu absorb umezeală şi mirosurile neplăcute fiind tratată antistatic şi antibacterieni. Salteluţa se livrează cu o husă din bumbac, lavabilă şi detaşabilă în tonuri cromatice plăcute, uni sau cu imprimeuri. Materialul moale, delicat, oferă confortul perfect pentru un somn odihnitor celui mic. Spumă poliuretanică din componentă saltelei are găuri prin care se asigura ventilaţia corespunzătoare. Dimensiunile salteluţei sunt potrivite pentru pătuţurile din lemn sau pentru pătuţurile pliabile.

Un alt tip de salteluţă destinată bebeluşilor şi copiilor mici care poate fi cumpărată din magazine sau prin comenzi on line este modelul ”Salteaua cocoş spumă poliuretanică Komfort Lux” cu calităţi antialergice şi antiseptice de excepţie.

Confecţionată din cinci straturi, permite confort termic şi fizic adecvat copiilor încă de la primele zile de viaţă şi până la 3 ani. Straturile care formează rigiditatea perfectă sunt: strat median de spumă poliuretanică prevăzut cu orificii de aerisire; straturile Termo-Loftex pentru menţinerea temperaturii constante; două straturi din fibră de nuca de cocoş ce asigura rigiditatea necesară ferind-o de deformări pe timpul utilizării îndelungate. Dimensiunile acesteia sunt: 70x140x12 cm; se recomandă utilizarea alternativă pe ambele părţi.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata