Breaking news

Pretenţii la cazarea într-un hotel

loading...

Un turist în adevăratul sens al cuvântului va ţine mereu cont de locul de cazare. Pentru că nicăieri nu e mai bine ca acasă, când suntem în deplasare tot ce putem face este să compensăm cu un loc primitor. Pentru asta însă avem nevoie de mai mult decât de un pat moale şi un loc intim.

prosoape hotelPretenţii de turist

Pe măsura bugetului şi în funcţie de nevoi, fiecare turist are pretenţiile sale. Începând cu partea de minimă igienă şi confort, se recomandă a „investiga” cât de riguroase sunt gazdele când vine vorba de curăţenie. Chiar dacă după un tipar standard se pare că numărul de stele dictează de fapt anumite servicii, nu de fiecare dată se respectă cu sfinţenie astfel de aspecte.

Nu îţi vei dori să constaţi că lenjeria de pat sau halatul din baie, prosoapele de asemenea, nu sunt curate. Desigur, poţi cere înlocuirea acestora, însă te poţi trezi şi cu extra taxe pentru asta. Aşa că o emblemă a calităţii serviciilor, printre altele, este şi acest aspect. Aşa cum vei găsi pe www.prosoapehoteluri.ro spre exemplu, trebuie să existe pretenţii de calitate pentru un maximum de confort. Regula numărul 1: curăţenie şi calitate de la cap la coadă.

Mai mult decât atât, patul ce ar trebui să fie moale, iar dotările camerei spun multe despre şederea unui turist într-o anumită unitate de cazare. Conform sondajelor, oamenii sunt interesaţi de prezenţa unui televizor, printre altele. Surprinzător sau nu, se pare că relaxarea după aventura de exploatare a unor locuri înseamnă tot emisiuni de divertisment, ca şi acasă. Chiar dacă au prea puţin timp de asta, o formă de entertainment în cameră contează.

De asemenea, conexiunea la WiFi este şi ea tot mai cerută, pentru că altfel nu pot socializa. Dacă există şi parcare asigurată şi loc de joacă pentru copii, în special familiştii sunt mai mult decât fericiţi.

Regulile de confort

Un turist de nivel mediu – dispus să se simtă bine, însă să nu exagereze cu plata unei unităţi de cazare – ţine cont de vederea pe care o are din camera, de posibilitatea de a fuma în cameră, de curăţenie, de tot setul de lenjerie, de tot tacâmul. Pretenţiile se diversifică mai ales dacă sunt şi iubitori de animale care călătoresc cu acestea. Însă totul se raportează şi la tipul de cazare – cele din punctele strategice şi pur turistice ar trebui să deţină un lung şir de servicii pentru a mulţumi tot soiul de turişti. De altfel, în zone cu flux mai mic de turişti se alege ce se poate.

Compromis?

Întrebaţi cât la sută sunt dispuşi să facă un compromis de voie de nevoie în ceea ce priveşte cazarea, turiştii români s-au arătat indignaţi. Spun ei, trăim deja în vremuri prea moderne cât să mai acceptăm hoteluri ceauşiste, cu zugrăveala şubredă, cu paturi urâte şi confort zero. Cine nu se aliniază în şirul de pretenţii nu are succes. Şi până la urmă, tot ce contează este un minim necesar: curăţenie, lenjerie impecabilă şi de preferat albă – ca un test de curăţenie pură -, prosoape pe măsură şi ospitalitate, într-un cuvânt.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata