Breaking news

Pantofii cu toc, extravagante şi alte curiozităţi

loading...

Cu toc subţire, cui, cu platformă, decupaţi, cu aplicaţii, stiletto, cu două tocuri, opţiunile sunt nenumărate! Iubim pantofii şi ne delectăm la cumpărături interminabile în căutarea perechii ideale.

pantofii cu tocOricât de multe am avea, niciodată nu sunt suficienţi şi aproape întotdeauna apare un stil nou sau o pereche care să ,,ne ia ochii”.

Ce este cel mai fain constă în faptul că întotdeauna o pereche de pantofi considerată demodată într-un an, va reveni în trend cât de curând.

E perfect feminin să cazi în adoraţia pantofilor, însă ceea ce mulţi nu ştiu constă în faptul că pantofii au fost inventaţi pentru… bărbaţi! Şocant?

Fiind încălţări destinate călăriei, aceştia au fost folosiţi la început în Orientul Mijlociu.

În secolul al XVI-lea, şahul Persiei, Abbas I a venit în Europa purtând pantofi cu toc, fapt revelator pentru iubitorii de modă şi aristocraţi.

Aceştia un primit pantofii cu toc cu mult entuziasm, fiind un simbol al virilităţii la bărbaţi.

În scurt timp, burghezii au adoptat şi ei aceste încălţări, motiv pentru aristocraţi să ,,ridice ştacheta”.

Aşa că au ridicat nu doar standardele, dar şi înălţimea tocurilor. Cu cât pantofii erau mai înalţi şi mai incomozi, cu atât erai privit că făcând parte dintr-un rang mai înalt.

Astfel, din această perioadă datează prima pereche de pantofi cu înălţimea de 10 cm, folosiţi de modelele de videochat.

Un înfocat al pantofilor cu toc din acele vremuri este regele Ludovic al XIV, care purta pantofi cu toc foarte înalţi, întrucât era scund.

Din pasiune şi extravaganţă pentru aceşti papuci, a decretat că în Franţa, pantofii cu toc să fie purtaţi doar de el şi de suită sa.

Acest lucru a creat o adevărată isterie, întrucât tot mai mulţi bărbaţi i-au adoptat pentru a da impresia că sunt de rang regal.

Astăzi, pantofii sunt râvniţi de bărbaţi… atunci când le poartă femeile!

pantofi cu toc barbati

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata