Breaking news

Cum stii daca salonul cosmetic la care mergi este unul profesional

loading...

Mersul la un salon cosmetic a devenit pentru multe doamne si domnisoare o activitate din viata de zi cu zi. Nu este un lux sa mergi la un salon si nici nu mai este chiar atat de greu de ajuns, cu atatea saloane deschise in jurul tau. Dar cat de atenta esti atunci cand iti alegi salonul cosmetic, indiferent de tratamentele de infrumusetare pe care ti le doresti?

salon masajAtentie mare atunci cand mergi la un salon de infrumusetare. Oricat de bine vopsite sunt gardurile pe afara, nu inseamna ca e si curatenie in ograda.

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand evaluezi un salon cosmetic ca fiind unul profesional?

Trebuie sa stii ca un salon cosmetic este un loc de intalnire pentru multe bacterii. Faptul ca zeci de cliente pasesc pragul unui salon, zi de zi, atrage posibilitatea infectarii si transmiterii unor microbi sau bacterii. Cum iti poti da seama daca salonul cosmetic la care mergi este un loc sigur pentru frumusetea si sanatatea ta?

In primul rand, salonul cosmetic trebuie sa fie curat. Inca de la primul pas pe care il faci in salon, vei observa daca acesta este curat, ingrijit si dezinfectat cu materiale pentru curatenie profesionale. Daca intri in salon si simti miros de curatenie, asemenea celui pe care il simti dupa ce termini curatenia in propria locuinta, inseamna ca salon a capatat o prima impresie buna. Podeaua trebuie sa fie curatata regulat, praful nu trebuie sa existe pe nicio piesa de mobilier sau aparat cosmetic si oglinzile sa straluceasca asemenea frumusetii feminine.

Un al doilea pas, dupa care trebuie sa te uiti, este tinuta personalului. Si la aceasta categorie nu vorbim despre cat de bine este machiata, aranjata la par sau la unghii cosmeticiana. Desigur, conteaza si acestea. Cel mai important aspect este uniforma de lucru. Personalul trebuie sa fie echipat cu halat sau sort de lucru, boneta, manusi de unica folosinta si alte produse necesare unui tratament cosmetic.

Atat timp cat esti dispusa sa dai bani la un salon cosmetic, si pretentiile tale, ca si client, trebuie sa fie pe masura. Asigura-te ca salonul iti pune la dispozitie produse de igiena, inclusiv cele de unica folosinta. De la halate, papuci, bikini si chiloti de unica folosinta pana la solutii de curatare si dezinfectare, sapun si detergenti de spalare a suprafetelor cutanate.

Un alt aspect important intr-un salon este, fara doar si poate, calitatea aparatelor si instrumentelor de lucru. Pentru ca acestea nu sunt interschimbabile si sunt folosite la fiecare client in parte, singura cale sa te feresti de bacterii si infectii, este observarea metodei de dezinfectare. Fiecare aparat si instrument trebuie dezinfectat, dupa orice client. Acestea trebuie curatate cu substante profesionale, precum detergenti sanitari dezinfectanti.

Pentru ca sanatatea primeaza inainte frumusetii, trebuie sa alegi cu mare atentie un salon cosmetic. Bolile si infectiile sunt primejdioase daca salonul la care mergi nu este ingrijit si nu este dotat cu produse si echipamente de unica folosinta. Iar vei observa asta cu ochiul liber.  

loading...
1 Comentariu
  1. Ionela spune

    Calitatea aparatelor medicale, curatenia generala, trebuie sa fie primele lucruri care ne sar in ochi cand mergem la un salon cosmetic, daca vedem ca aceste lucruri nu se respecta, cel mai bine este sa plecam.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata