Breaking news

Cinci ținute bărbătești la care poți îmbrăca o cămașă

loading...

În orice moment, la orice ocazie sau eveniment, femeile par să știe exact ce trebuie să poarte, care culori sunt în trend, care este eticheta evenimentului, cum să combine hainele și fac exact ce trebuie ca să arate excepțional. De cele mai multe ori există și un “accesoriu” care trebuie să arate la fel de bine ca ele – Bărbatul.

La prima vedere, opțiunile bărbaților par mai puține și mai simple. Dar stilul și eleganța nu presupune doar purtarea unui costum și a unei cămăși. Dacă punem la socoteală și accesoriile, unii bărbați ar putea avea probleme în alegerea unei ținute vestimentare potrivite. În acest sens, BMan propune un top 5 al ținutelor la care se poate îmbrăca o cămașă, iar bărbatul să arate excepțional.

  1. Ținuta Black tie”

            Ținuta “black tie” este purtată la opere, la cine importante pe vase de croazieră, la lansări ale unor premiere cinematografice sau la evenimentele unde este menționată pe invitație.

Este un dress-code formal, care trebuie să respecte câteva reguli importante. Ținuta este dominată de culoarea neagră, dar în combinație cu cea albă. Costumul tuxedo (smoching) trebuie să fie țesut din material natural de lână sau catifea, pentru a se așeza bine pe corp. Sacoul va avea rever ascuțit sau în formă de șal, îmbrăcat în satin sau mătase, buzunarele fără clape, nasturii negri, metalici sau îmbrăcați în mătase, iar spatele fără șliț.

La orice ținută “black tie” se va purta o cămașă albă, cu guler wing type (rândunică) sau cu guler ascuțit, cu manșete duble și butoni. Designul poate fi diferit. Cămașa trebuie să fie uni sau țesută din bumbac egiptean, twill sau poplin.

“Black-tie” este o ținută care contrastează și balansează în același timp. Papionul negru și batista albă, din bumbac sau mătase, sunt accesorii nelipsite ale acestui dress-code. La alegere, se poate purta un “lapel pin” în formă de floare, atașat pe butoniera de la rever. Dar nu trebuie să fie foarte proeminent.

Pantofii vor fi, fără excepție, de culoare neagră, lăcuiți sau semi-lăcuiți, model oxford, dar simplu, fără model brogue sau loafers pump.

2.     Ținuta de vară

Tricoul cu guler, cunoscut drept “polo”, este un obiect vestimentar foarte des întâlnit la bărbați în sezonul de vară, pentru că reprezintă una dintre cele mai sigure combinații.

Dar bărbații nu trebuie să se rezume doar la acesta. Tricoul “polo” poate fi înlocuit foarte ușor cu o cămașă croită din materiale naturale, bumbac sau in. Inul este materialul recomandat în sezonul cald pentru că permite corpului să respire, dar purtarea unei astfel de cămăși poate da și un aer ușor neglijent bărbatului, pentru că se șifonează destul de ușor.

Pe timp de zi, pentru a evita cât mai mult senzația de căldură provocată de razele puternice ale soarelui, se recomandă cămășile în culori vesele, deschise, cum ar fi turcoaz, galben, alb sau bleu.

Pentru o ținută casual, BMan recomandă o cămașă cu imprimeu floral, pantaloni chino de bumbac fin și o pereche de mocasini. O pălărie ar putea fi un accesoriu elegant și necesar, în același timp, pe timp de vară.

Pentru cei care preferă o ținută smart-casual, BMan recomandă o cămașă simplă sau cu dungi, de in sau de bumbac, descheiată la doi nasturi, cu pantaloni de mătase în amestec cu lână, cu o betelie mai lată de 5 centimetri. Pot fi cu pense sau pantaloni chino cu loafers tassel, iar cureaua trebuie să aibă o nuanță asemănătoare cu încălțămintea.

Ținuta de vară poate fi accesorizată cu ochelari de soare sau brățări, un lanț pentru pantaloni, o pălărie de paie sau un ceas. Cu brățară textilă, de preferat. Dacă nu este foarte incomod, se poate purta și un ceas cu brățară de piele sau metal.

3.     Ținuta business

Cei mai mulți bărbați rezumă acest dress-code la purtarea unui costum, cămașă și pantofi. Totuși, sunt câteva reguli care pot face diferența între cei care adoptă ținuta business.

În general, pe timp de zi, sunt evitate cotumele negre, cele mai potrivite fiind cele de culoare gri sau bleumarin.

Cămășile cele mai des întâlnite sunt cele clasice, albe, din bumbac premium egiptean, poplin sau twill, cu dublă manșetă și butoni. Alegerea gulerului nu este foarte riguroasă. Se poate opta pentru cămăși care avantajează fizionomia fiecărui bărbat sau după preferințe: spread, ac pin sau clasic.

Orice ținută business are și un accesoriu specific – diplomatul. Acesta trebuie să se asorteze cu pantofii și cureaua ceasului de la mână.

4.     Ținuta de nuntă 

Este o alegere ușoară dacă bărbații sunt simpli invitați la o petrecere de nuntă. Avantajul este că se pot aborda culori diferite, pentru că, de obicei, nu se impune o anumită tematică.

Dacă bărbații sunt VIP-uri ale fericitului eveniment (miri sau nași), atunci cromatica vestimentară este mai limitată. Costumul cel mai des întâlnit este fie din două piese, sacou și pantalon, fie din trei, sacou, pantaloni și vestă. culorile comune sunt bleumarin și gri, dar se pot aborda cu încredere și culori secundare, verde, bordo, mov sau albastru. Important este ca expresivitatea vestimentară să nu o eclipseze pe cea a mirelui.

Cămașa potrivită trebuie să fie uni, fără imprimeuri. Cel mult, se poate asorta o cămașă contrast blue, cu manșete și guler alb. Bărbații care acordă o atenție sporită ținutei pot opta pentru o cămașă cu guler ac pin.

5.     Ținuta cocktail party 

O astfel de petrecere are loc, de obicei, în cursul zilei, dar se poate desfășura și pe timpul nopții. Sub denumirea de “cocktail party” se poate oragniza și o petrecere în grădină, o petrecere de firmă unde se face networking, o aniversare sau o nuntă de zi.  Nu este un eveniment formal, iar ținuta vestimentară poate fi mai diversificată. Pe timpul zilei se pot alege culori vii, albastru marin, roz pal, mov sau galben.

Este recomandată o ținută smart – casual, formată dintr-un sacou cu o batistă la buzunarul de la piept, o cămașă uni sau cu imprimeuri în dungi sau buline, pantaloni chino și loafers. Pe timp de seară, Bman recomandă purtarea unui costum, fie uni, fie în carouri sau dungi fine. Cămașa trebuie să fie simplă, dar în contrast, cu sau fără cravată și cu șosete cu print.

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata