Breaking news

Atingerea idealurilor și rolul dezvoltării personale

loading...

Trăim cu speranța că eforturile pe care le depunem în vederea unui viitor strălucit se vor contura într-un final în atingerea idealurilor de la bun început stabilite. De cele mai multe ori ne pierdem printre gânduri și uităm care este motivul pentru care muncim, pentru care ne privăm deseori de somn, de odihnă. Poate că rutina ne-a acaparat complet și am uitat de visul nostru, de obiectivele pentru care luptam cândva.

traiesti-viata-visurilor-tale-_1În rândurile ce urmează învățăm să ne reamintim de visul nostru, descoperim cum ar trebui să ne motivăm pentru a ne atinge obiectivele. Uneori este necesar să ne justificăm nouă înșine, iar gândurile de mai jos au ca inspirație un articol ce vizeaza dezvoltarea personală, pe care îl puteți citi pe blogul andraolarean.ro. La final, fiecare dintre noi ar trebui să găsească răspunsul la întrebarea: Este viața pe care o trăiesc cea pe care mi-o doresc?

Ce rol are dezvoltarea personală în atingerea obiectivelor și idealurilor?

Nu reușim să ne atingem idealurile decât în momentul în care conștientizăm că trebuie să creștem ca persoane. Ca să ajungi o persoană de succes este necesar să îți dorești în primul rând asta și apoi să muncești la ideal, să te schimbi.

De ce nu obținem totuși rezultatele pe care ni le dorim deși ne forțăm din greu pentru acestea? Învățăm de pe blogul Andrei Olarean, livecoach și blogger de succes, că este necesar ca schimbarea să se producă în primul rând în interiorul nostru. Este punctul de plecare, fără de care realizarea este prea puțin probabilă.

După spusele celebrei bloggerițe, suntem alcătuiți în cea mai mare parte din minte, aceasta este cea care ne ghidează viața. Deci, este necesar să ne concentrăm gândurile spre pozitivism pentru  putea produce acea schimbare.

Trebuie să ne punem întrebări ce țin de partea de dezvoltare personala pentru că răspunsul la acestea reprezintă calea spre reușită. Un al doilea pas, după motivație, este de a găsi în interiorul nostru puterea de a soluționa orice problemă sau piedică fără a lăsa aceste aspecte să ne demoralizeze, să ne reducă încrederea în propriile persoane.

De multe ori refuzăm să acceptăm că anumite lucruri ne țin în loc, nu ne lasă să evoluăm. Este de asemenea o problemă de rezolvat. Când ne îndreptăm atenția și în această direcție, ceea ce facem de fapt este să construim la viitorul nostru, favorizând dezvoltarea personală.

Depășim în acest fel frecventele momente în care frustrarea gândește pentru noi și ia deciziile nu tocmai cele mai favorabile. Este necesar desigur ca atunci când facem compromisuri cu noi înșine acestea să nu depășească limitele posibilului.

Indiferent că ne dorim sau nu, viața ne va pune întotdeauna în fața unor situații ce par fără rezolvare. Unele sunt atât de dificil de digerat încât tindem să renunțăm fără a încerca măcar rezolvarea lor. În fapt, toate aceste momente ar trebui privite ca oportunități de dezvoltare, ca provocări în cazul cărora ne putem demonstra personal cât am crescut și că suntem capabili să luăm deciziile potrivite de fiecare dată.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata