Breaking news

27 iunie a fost declarată Ziua Internațională a Ochelarilor de Soare

loading...

Ziua Ochelarilor de Soare ne reamintește de importanța protejării ochilor, iar cea mai bună metodă de a o sărbători este protejarea responsabilă.

ochelari de soareCu toate că tindem să ne alegem ochelarii de soare în funcție de trendurile în modă, rolul principal al acestora este a proteja ochii și de a-i menține sănătoși în orice anotimp sau condiții.

Razele UV sunt cei mai dăunători factori pentru ochii noștri!

Ochelarii de soare îți protejează ochii împotriva razelor UV, factor principal în formarea cataractei și a degenerescenței musculare.

Pe lângă asta, ochelarii de soare te protejează de vânt și praf, factori care au un efect iritant asupra ochilor și reduc riscul de orbire cauzat de suprafețele lucioase.

Ochelarii de soare nepotriviți pot provoca dureri de cap, oboseală oculară, lăcrimare şi chiar cataractă!

Este foarte important să ne alegem ochelarii de soare potriviți.

Dr. Beatrice Voiculescu, Medic Specialist Oftalmolog la optica medicală Videt, oferă câteva sfaturi pentru alegerea ochelarilor de soare:

Evită ochelarii de soare ieftini cu orice preț

Un preț mic pentru ochelarii de soare înseamnă de cele mai multe ori o calitate slabă a materialelor folosite și automat o protecție mai mică sau chiar inexistentă în majoritatea cazurilor.

Este mai bine să faci o investiție mică la început, decât o investiție mare și cu posibile consecințe grave mai târziu.

Alege ochelari care au culoarea lentilei cât mai închisă

Gradul de protecție este dat de intensitatea culorii lentilei; cu cât o lentilă este mai închisă, cu atât ochii sunt mai bine protejați.

Atenție, ochelarii de soare cu lentilă închisă sau de nuanță gălbuie sau roșiatică sunt de evitat pentru persoanele care conduc mult.

Acestea reduc din vizibilitate și pot afecta percepția culorilor în trafic.

Cumpără ochelarii dintr-un cabinet oftalmologic specializat

Ochelarii de soare cumpărați din supermarketuri sau de la tarabe de pe stradă nu au o calitate garantată de un specialist și ar putea să facă mai mult rău decât bine.

Atunci când cumpărăm o pereche de ochelari dintr-un cabinet oftalmologic specializat, avem garanția că ochii noștri sunt în siguranță.

De Ziua Internațională a Ochelarilor de Soare, hai să ne protejăm ochii responsabil!

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata