Procurorul Ștefan Crișui, prins în flagrant în timp ce lua 2000 de euro mită

loading...

Ștefan Crișu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, a fost prins în flagrant de DNA, duminică, în timp ce primea 2000 de euro șpagă, pe o terasă la o cafenea din București.

procuror dna arestatȘtefan Crișu, unul dintre cei mai vechi procurori criminaliști din București, fost candidat la CSM, a fost prins duminică în flagrant de procurorii DNA, în timp ce primea 2.000 de euro șpagă de la o persoană care avea calitatea de inculpat, într-un dosar la o altă unitate de parchet.

Procurorul i-ar fi pretins, într-o primă instanță, 3.000 euro și un telefon mobil, iar, duminică, s-ar fi întâlnit cu acesta pe o terasă, la o cafenea din București, pentru a-și primi cei 2.000 euro, când s-a realizat flagrantul.

CSM a dat undă verde, luni, reținerii și arestării procurorului.

”În şedinţa din data de 25 mai 2015, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat luarea măsurii arestului la domiciliu şi a măsurii arestării preventive faţă de magistratul Crişu Ştefan, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Hotărârea Secţiei pentru procurori a C.S.M. a fost luată în baza art. 42 alin (2) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare şi art. 95 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare. Solicitarea a fost prezentată Secţiei pentru procurori a Consiliului de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie”, se arată în comunicatul de presă al CSM, remis exclusivNEWS.ro.

Ștefan Crișu a fost reținut duminică, pentru 24 de ore de către DNA, iar azi, Curtea de Apel București va decide dacă îl arestează pentru 30 de zile.

422 0
loading...
No Comment

Lasă un comentariu

*

*