Breaking news

Procurorul Ștefan Crișui, prins în flagrant în timp ce lua 2000 de euro mită

loading...

Ștefan Crișu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, a fost prins în flagrant de DNA, duminică, în timp ce primea 2000 de euro șpagă, pe o terasă la o cafenea din București.

procuror dna arestatȘtefan Crișu, unul dintre cei mai vechi procurori criminaliști din București, fost candidat la CSM, a fost prins duminică în flagrant de procurorii DNA, în timp ce primea 2.000 de euro șpagă de la o persoană care avea calitatea de inculpat, într-un dosar la o altă unitate de parchet.

Procurorul i-ar fi pretins, într-o primă instanță, 3.000 euro și un telefon mobil, iar, duminică, s-ar fi întâlnit cu acesta pe o terasă, la o cafenea din București, pentru a-și primi cei 2.000 euro, când s-a realizat flagrantul.

CSM a dat undă verde, luni, reținerii și arestării procurorului.

”În şedinţa din data de 25 mai 2015, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat luarea măsurii arestului la domiciliu şi a măsurii arestării preventive faţă de magistratul Crişu Ştefan, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Hotărârea Secţiei pentru procurori a C.S.M. a fost luată în baza art. 42 alin (2) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare şi art. 95 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare. Solicitarea a fost prezentată Secţiei pentru procurori a Consiliului de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie”, se arată în comunicatul de presă al CSM, remis exclusivNEWS.ro.

Ștefan Crișu a fost reținut duminică, pentru 24 de ore de către DNA, iar azi, Curtea de Apel București va decide dacă îl arestează pentru 30 de zile.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata