Breaking news

Procurorii și judecătorii care au arestat-o pe Mariana Rarinca, anchetați de Inspecția Judiciara

loading...

Consiliul Superior al Magistraturii va sesiza Inspecția Judiciară pentru a demara verificări în cazul procurorilor și judecătorilor care au anchetat și mai apoi au dispus arestarea preventivă a Marianei Rarinca, achitată pentru acuzația de șantaj, formulată de Livia Stanciu.

livia stanciu - mariana rarincaProcurorii care au anchetat-o pe Mariana Rarinca, în baza denunțului din 4 iunie 2014, făcut la DNA, de Livia Stanciu, cât și judecătorii care au dispus arestare preventivă a femeii, vor fi anchetați de Inspecția Judiciară.

”Consiliul Superior al Magistraturii, în conformitate cu dispoziţiile art. 97 din Legea nr. 303/2004,  va sesiza Inspecţia Judiciară în vederea dispunerii de verificări privind activitatea şi conduita procurorilor şi judecătorilor implicaţi în soluţionarea cauzei”, se arată în comunicatul de presă al CSM, remis exclusivNEWS.ro.

Tot azi, CSM a dispus sesizarea Inspecției Judiciare după ce Tăriceanu a cerut demiterea lui Kovesi și Livia Stanciu.

”Sesizarea Inspecţiei Judiciare vizează, în special, intervenţiile instituţionale şi publice ale reprezentanţilor puterii legislative, liderilor politici şi formatorilor de opinie, ale căror declaraţii depăşesc limitele rezonabile ale discursului public, cu potenţial de intimidare şi decredibilizare a justiţiei, ca putere a statului”, se mai arată în comunicatul CSM.

Consiliul Superior al Magistraturii reaminteşte că sistemul judiciar are propriile mecanisme de control şi reglare funcţională şi atenţionează asupra potenţialului de escaladare a unor tensiuni interinstituţionale şi sociale artificiale, cu consecinţe negative.

Pe 20 mai 2015, Mariana Rarinca a fost achitată definitiv și irevocabil în dosarul în care era acuzată de Livia Stanciu, de șantaj și că i-ar fi cerut 20.000 de euro ca să nu divulge la presă, informații despre familia ei.

Mariana Rarinca a fost timp de zece ani, secretara cabinetului de avocatură al soțului Liviei Stanciu, Andrei Stanciu, decedat în 2011. Femeia își cerea doar drepturile salariale restante și plata utilităților, pe care le achitase din propriul buzunar, toate în cuantum de circa 100 de milioane de lei vechi.

În loc să se achite de datorie, Livia Stanciu a băgat-o la închisoare pe Mariana Rarinca, cu ajutorul DNA, sperând ca astfel va scăpa de plata banilor către femeie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata