Oana Niculescu Mizil a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare

loading...

Oana Niculescu Mizil, deputat PSD până în 2012, timp de patru ani de zile, a fost condamnată marți, de Înalta Curte, la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru că și-a angajat mama la cabinetul ei parlamentar.

oana niculescu mizilÎnalta Curte de Csație și Justiție a decis marți, ca Oana Niculescu Mizil să fie condamnată la 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

Decizia vine ca urmare a raportului ANI care a stabilit faptul că în perioada mai 2009-septembrie 2011, Mizil şi-a angajat mama la biroul său parlamentar.

Procurorii susțin că ea a solicitat, în calitate de deputat, încadrarea în muncă a mamei sale, Lidia Niculescu Mizil Ștefănescu, în cadrul biroului său parlamentar și a avizat contractul individual de muncă prin care, în perioada mai 2009 — septembrie 2011, aceasta a realizat foloase materiale în cuantum de 65.697 lei.

Magistrații au impus un termen de supraveghere pe o durată de 6 ani, perioadă în care are mai multe obligații: să se prezinte la Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul București; să anunțe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reședință sau locuință și orice deplasare care depășeste 8 zile, precum și întoarcerea; să comunice și să justifice schimbarea locului de muncă.

Dacă în cei șase ani de zile, Oana Niculescu Mizil săvârşeşte o altă infracţiune, ea va executa şi cei trei ani pentru care s-a dispus suspendarea.

Totodată i se interzice dreptul de a fi aleasă în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie publică implicând exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnata pentru săvârşirea infracţiunii pe o durată de 10 ani.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în 10 zile de la pronunțare, la completul de cinci judecători de la Înalta Curte.

678 0
loading...
No Comment

Lasă un comentariu

*

*