Breaking news

Oana Niculescu Mizil a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare

loading...

Oana Niculescu Mizil, deputat PSD până în 2012, timp de patru ani de zile, a fost condamnată marți, de Înalta Curte, la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru că și-a angajat mama la cabinetul ei parlamentar.

oana niculescu mizilÎnalta Curte de Csație și Justiție a decis marți, ca Oana Niculescu Mizil să fie condamnată la 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

Decizia vine ca urmare a raportului ANI care a stabilit faptul că în perioada mai 2009-septembrie 2011, Mizil şi-a angajat mama la biroul său parlamentar.

Procurorii susțin că ea a solicitat, în calitate de deputat, încadrarea în muncă a mamei sale, Lidia Niculescu Mizil Ștefănescu, în cadrul biroului său parlamentar și a avizat contractul individual de muncă prin care, în perioada mai 2009 — septembrie 2011, aceasta a realizat foloase materiale în cuantum de 65.697 lei.

Magistrații au impus un termen de supraveghere pe o durată de 6 ani, perioadă în care are mai multe obligații: să se prezinte la Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul București; să anunțe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reședință sau locuință și orice deplasare care depășeste 8 zile, precum și întoarcerea; să comunice și să justifice schimbarea locului de muncă.

Dacă în cei șase ani de zile, Oana Niculescu Mizil săvârşeşte o altă infracţiune, ea va executa şi cei trei ani pentru care s-a dispus suspendarea.

Totodată i se interzice dreptul de a fi aleasă în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie publică implicând exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnata pentru săvârşirea infracţiunii pe o durată de 10 ani.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în 10 zile de la pronunțare, la completul de cinci judecători de la Înalta Curte.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata