Breaking news

Marius Tudose este noul preşedinte al CSM. Procurorul Bogdan Gabor, ales vicepreşedinte

loading...

Judecătorul Marius Tudose a fost ales marți, președinte al Consiliului Superior al Magistraturii. În timp ce procurorul Bogdan Gabor a devenit vicepreședinte al CSM.

marius tudose - bogdan gabor - csmMarius Badea Tudose a fost ales cu majoritate de voturi, învingându-l astfel pe contracandidatul său, judecătorul Alexandru Şerban.

Marius Tudose, în vârstă de 42 ani, este membru al CSM din anul 2011. Judecătorul a intrat în magistratură în 1995 şi a fost magistrat la Judecătoria Slatina, Judecătoria Sectorului 4 şi Judecătoria Sectorului 3. La Judecătoria Sector 3 a ocupat funcţia de vicepreşedinte, între 1 octombrie 2000 şi 1 noiembrie 2001, şi pe cea de preşedinte, din 1 noiembrie 2001 până în 6 ianuarie 2011.

Procurorul Bogdan Gabor a fost ales vicepreşedinte al CSM, după ce a candidat singur pentru această funcţie. Un fel de recompensă pentru că în 2014, a candidat alături de Gheorghe Muscalu, pentru funcția de vicepreședinte, dar a pierdut.

Potrivit proiectului de management, Marius Tudose spune că își propune continuarea procesului demarat în 2011, de raţionalizare a instanţelor şi parchetelor prin “redesenarea hărţii administrative judiciare”, pentru a creşte eficienţa şi calitatea actului de justiţie.

Procurorul Bogdan Gabor spune în proiectul de management, că Ministerul Justiţiei ar trebui sesizat cu privire la necesitatea modificării pachetului de legi ale justiţiei.

Bogdan Gabor, în vârstă de 39 de ani, şi-a început cariera de magistrat în 1999, în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare. În perioada 2003 şi 2006, Bogdan Gabor a deţinut funcţia de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, ulterior devenind prim-procuror adjunct al acestei instanţe.

Timp de trei ani, din 2007 până în 2010, Gabor a fost procuror al DNA Cluj. Apoi, până în 2012, a fost procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş, iar din ianuarie 2012 a devenit membru al CSM.

Potrivit articolului 133 din Constituţia României, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii este ales pentru un mandat de doar un an fără posibilitatea reînoirii acestuia.

În anul 2014, CSM a fost condus de judecătorul Adrian Bordea, în calitate de preşedinte, şi de procurorul Gheorghe Muscalu, drept vicepreşedinte.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata