Breaking news

Magistrații care i-au eliberat pe cei 7 violatori din Vaslui, anchetați pentru gravă neglijență

loading...
0 5

Cei doi magistrați care i-au lăsat în libertate pe cei șapte violatori de la Vaslui, vor fi cercetați disciplinar de către Inspecția Judiciară pentru gravă neglijență și riscă să fie dați afară din magistratură.

7 violatori vasluiDupă doar 24 de ore de verificări, Inspecția Judiciară anunță că a început ancheta disciplinară pe numele celor doi judecători care i-au eliberat pe violatori.

„Urmare a verificărilor prealabile efectuate de Inspecţia Judiciară începând cu data de 23 iunie 2015, la data de 24 iulie 2015, inspectorii din cadrul Direcţie de inspecţie pentru judecători şi a Direcţiei de inspecţie pentru procurori, în temeiul  art. 45 alin. 6 lit. b  din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, au început cercetarea disciplinară faţă de unii dintre magistraţii implicaţi în dispunerea  măsurilor preventive în cauza aflată pe rolul Judecătoriei Vaslui ce are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal. Cercetarea disciplinară a fost începută pentru abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t „exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă” şi art. 99 lit. m. „nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente” din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată. Cercetarea disciplinară este o etapă confidenţială şi obligatorie a procedurii disciplinare în cadrul căreia se stabilesc faptele şi urmările acestora, împrejurările în care au fost săvârşite, precum şi orice alte date concludente din care să se poată aprecia asupra existenţei sau inexistenţei vinovăţiei persoanelor vizate”, se precizează în comunicatul de presă al Inspecției Judiciare, remis exclusivNEWS.ro.

Judecătoarea Georgina Moldovan președinta Judecătoriei Vaslui și judecătorul Viorel Munteanu de la Tribunalul Vaslui, sunt cei doi magistrați care i-au eliberat din arestul preventiv pe cei șapte violatori de la Vaslui.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata