Breaking news

Inspecția Judiciară verifică dacă procurorul care anchetează moartea Polițistului Bogdan Gigină, era competent

loading...

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu în cazul anchetei derulate de procurorul de pe lângă Tribunalul București, în cazul accidentului din 20 octombrie, în urma căruia polițistul Bogdan Gigină, care-i asigura escorta lui Gabriel Oprea, a murit.

Gigina Bogdan Cosmin politist mort groapaInspecția Judiciară spune că s-a sesizat din oficiu ca urmare a relatărilor mass media despre un posibil caz de încălcare a dispoziţiilor procedurale privind competenţa de efectuare sau supraveghere a urmăririi penale.

Având în vedere relatările recente din mass media, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu, la data de 29 octombrie 2015, cu privire la posibile încălcări ale dispoziţiilor procedurale referitoare la competenţa de efectuare sau supraveghere a urmăririi penale, în dosarul vizând decesul subinspectorului de poliţie GIGINĂ BOGDAN-COSMIN, instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Lucrarea a fost înregistrată la Direcţia de inspecţie judiciară pentru procurori. Verificările prealabile urmează să fie efectuate în conformitate cu dispoziţiile art.45 alin.2,3 şi 4 lit. b din Legea nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată şi ale art.12-19 din Regulamentul privind normele pentru efectuarea lucrărilor de inspecţie de către Inspecţia Judiciară. Etapa verificărilor prealabile este o etapă premergătoare cercetării disciplinare, competenţa Inspecţiei Judiciare fiind, potrivit prevederilor art. 45 alin. (3) şi (4) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, “de a stabili dacă există indiciile săvârşirii de către magistraţi a unei abateri disciplinare şi de a se pronunţa după caz, în funcţie de rezultatul verificărilor”, se arată în comunicatul de presă al Inspecției Judiciare, remis exclusivNEWS.ro.

Parchetul General a început urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă din dosarul Gigină și procurorul de caz a audiat până acum mai mulți polițiști martori la accident, pe șoferul și aghiotantul lui Gabriel Oprea cât și pe vicepremier.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata