Breaking news

Dan Voiculescu a fost la un pas de eliberare. Curtea de Apel București rejudecă cererea în 6 ianuarie

loading...
0 3

Omul de afaceri, Dan Voiculescu a fost la un pas de eliberare. Unul din cei doi judecători de la Curtea de Apel București care au analizat marți, contestația la decizia din 8 august, a fost de acord cu acceptarea ei, iar altul împotrivă. Astfel că un complet de divergență va decide verdictul.

dan voiculescu - catuseContestația depusă de omul de afaceri Dan Voiculescu, la decizia Curții de Apel București, cu privire la condamnarea de zece ani la închisoare în dosarul privatizării ICA, ajunge la un complet de divergență.

Decizia a fost luată după ce unul din cei doi judecători care au primit dosarul omului de afaceri, nu a fost de acord cu acceptarea acceptarea contestației.

Completul de divergență va decide astfel pe 6 ianuarie 2015 dacă îi acceptă contestația lui Dan Voiculescu și decid eliberarea lui din închisoare.

Dan Voiculescu a depus contestație prin care solicită anularea pedepsei de 10 ani închisoare pe care a primit-o în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare.

Decizia de azi vine după ce în 11 noiembrie 2014, instanța a amânat judecarea pe motiv că trebuie citată în proces Agenția Domeniilor Statului (ADS), ca parte civilă în dosar, așa cum a solicitat reprezentantul DNA.

Pe 8 august, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare. De asemenea, Sorin Pantiș, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

Curtea de Apel București a dispus totodată confiscarea mai multor proprietăți, terenuri și imobile aparținând lui Dan Voiculescu, ‘care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini’.

Este vorba, printre altele, de imobilul teren intravilan în suprafață de 29.220,03 metri pătrați situat în București, sector 1, strada Gârlei nr.1D și construcțiile aferente, precum și de alte două terenuri și construcțiile aferente acestora, în suprafață de 4.457 de mp și, respectiv, 3.000 de mp, ambele situate în București, sector 1, strada Gârlei, nr. 1B.

Judecătorii au mai decis confiscarea imobilului situat în șoseaua București — Ploiești, nr. 25 — 27, sector 1, unde se află sediul Antena 1 și Antena 3, compus din teren în suprafață de 4.184,41 mp și construcție de 3.140 mp edificată pe o suprafață construită la sol de 1.986,25 mp, care vor trece în patrimoniul statului.

Curtea de Apel a confiscat de la Camelia și Corina Voiculescu aproximativ 3 milioane de lei reprezentând contravaloarea a aproape 10 milioane de acțiuni deținute la SC Compania de Cercetări Aplicative și Investiții SA (fostă SC ICA SA), donate de Dan Voiculescu fiecăreia.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata