Breaking news

Antonie Solomon, condamnat la 3 ani pentru luare de mită, eliberat condiţionat

loading...
0 2

Antonie Solomon, încarcerat la Penitenciarul Pelendava, a fost eliberat miercuri seară, după doar un an și trei luni de pușcărie, pentru luare de mită.

antonie solomonFostul primar al municipiului Craiova, a păsărit Penitenciarul Pelendava în baza unei decizii definitive a Tribunalului Dolj care a stabilit miercuri că Antonie Solomon poate fi eliberat condiționat din închisoare.

Tribunalul Dolj a respins, miercuri, recursul formulat de procurorii DNA la cererea de eliberare condiţionată formulată de Antonie Solomon şi a menţinut decizia dată de Judecătoria Craiova, în luna noiembrie, care admisese solicitarea de eliberare condiţionată a lui Solomon.

Cererea de eliberare condiţionată a lui Antonie Solomon a fost înregistrată, în 5 noiembrie, la Judecătoria Craiova, care, în 13 noiembrie, a admis solicitarea, însă DNA a contestat decizia.

Antonie Solomon, arestat preventiv în 2010, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare, pentru fapte de corupţie, pe 20 septembrie 2013, de către Înalta Curte.

În acelaşi caz, omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat tot la trei ani de închisoare cu executare.

Antonie Solomon era acuzat că a primit 50.000 de euro mită de la Cornel Penescu, acţionar principal al firmei PIC din Piteşti, pentru a-i facilita acestuia diverse servicii în Craiova.

Procesul a început la Tribunalul Argeş, iar apoi a fost strămutat la Tribunalul Galaţi, în iulie 2010, şi a ajuns la Înalta Curte în februarie 2013, după ce Antonie Solomon a devenit senator pe listele PP-DD.

În noiembrie 2013, Senatul a constatat încetarea mandatului de senator a lui Antonie Solomon, începând din 20 septembrie.

Antonie Solomon a fost primar al Craiovei între 2004 şi 2012. În 2004, a fost ales primar pe listele PSD, iar la alegerile locale din 2008, Solomon a candidat din partea PDL şi a obţinut al doilea mandat.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata