Breaking news

Stresul măsurat cu ajutorul calculatorului

loading...

O firmă israeliană a prezentat în cadrul celui mai mare saloan de informatică din lume –  Computex de la Taipei,  un nou procedeu, prin care se ia pulsul utilizatorului unui calculator.

laptop-lockTehnologia, numită ‘BioDynamic Signature’ (BDS), a fost pusă la punct de firma israeliană Idesia, care prevede comercializarea ei în trimestrul al patrulea al acestui an, informează AFP.
Utilizatorul unui calculator va dispune de doi receptori asemănători mouse-ului, prin care-şi va putea măsura activitatea cardiacă.  Valorile, asociate cu datele personale ale pacientului, înregistrate înainte (vârsta, de exemplu), vor permite calcularea nivelului stresului.  ‘Este ca şi cu amprentele. Fiecare este diferit’, a afirmat în cadrul salonului David Chang, vice-preşedintele firmei producătoare.

Potrivit lui, ‘este ca şi cum ai aprinde televizorul pentru a vedea previziunile meteo; aşa poţi să te pregăteşti mai bine ca să mergi la serviciu în fiecare zi’.

Receptorii pot fi conectaţi şi la alte aparate, ca telefoanele mobile sau consolele de jocuri, informează firma, adăugând că producătorii de calculatoare s-au arătat deja interesaţi de această tehnologie. Oficialii firmei n-au precizat însă care va fi preţul receptoarelor.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata