Breaking news

Securitatea datelor – un remediu impotriva haosului digital

loading...

Grupul Agora a organizat în 14 aprilie, Conferinţa de Tehnologie Agora cu tema Securitate. Evenimentul a avut loc la Hotel Intercontinental din Bucureşti şi s-a bucurat de prezenţa a peste 100 de invitaţi.

conferintasecuritatedateConferinţa de  Tehnologie Agora dedicată soluţiilor de securitate informatică a adus în  faţa publicului furnizori dedicaţi de soluţii, reprezentanţi ai unor  firme care, confruntate la rândul lor cu pericolele informatice şi cu  mediul economic tot mai ostil, caută în permanenţă răspunsuri optimizate  la nevoi.

Alexandru Ştefan Tănase, Senior Security Researcher, Global Security Research and Analisys Team, Kaspersky Lab, a explicat: “Cel mai important motiv pentru care hackerii acţionează în ziua de astăzi sunt banii. Programele care fură date pentru a fi vândute ulterior s-au înmulţit exponenţial şi sunt valorificate pe o piaţă neagră care funcţionează dupa aceleaşi reguli ca şi o piaţă normală, cu concurenţă şi preţuri în funcţie de diverse condiţii”.

Mai mult de 76% din companiile mici şi mijlocii nu acordă atenţia necesară securităţii informaţiilor. În 90% din situaţii, din lipsa de cunoaştere şi conştientizare a riscurilor şi nu din motive de buget.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata